Ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας: Με πορδές δεν βάφονται αβγά!

Σάμη

Σάμη

Είδατε αγαπητοί φίλοι, πόσο δίκαιο είχε ο Μητσοτάκης ( πατέρας ), όταν στις αρχές του 1990 έλεγε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων… «σε δέκα χρόνια οι Έλληνες θα το έχουν ξεχάσει!!!»; Είμαστε ξεχασιάρης λαός τελικά εμείς οι Έλληνες!

Ή μάλλον θυμόμαστε επιλεκτικά αυτά που θέλουμε…. και μας επιτρέπουν οι από πάνω!

Κομμάτι λοιπόν αυτού του ξεχασιάρη λαού, κι’ εμείς οι «μεγάθυμοι Κεφαλλήνες», δεν χρειάστηκε διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, για να ξεχάσουμε, ότι κάποτε, εκεί στην Ανατολική Κεφαλονιά, λειτουργούσε για 50 και πλέον χρόνια, ακτοπλοϊκή γραμμή, που συνέδεε την Ιθάκη και το νησί μας με τη Πάτρα και εξυπηρετούσε το μεγαλύτερο μέρος της επιβατικής κίνησης από και προς τη Κεφαλονιά.

Σαν ένα αόρατο χέρι με τον δείχτη του χεριού σε κάθετη προς το στόμα θέση, να επιβάλει «σιγή ασυρμάτου» για το θέμα αυτό!

Στην αρχή όταν έμεινε η γραμμή χωρίς πλοίο ( αρχές Νοέμβρη του 2013 ), κάποιοι έριξαν «δυο – τρεις άσφαιρες πορδές» και μετά «κομμένη η φασολάδα»… μόνο λαπά και αυτό με μπόλικο λεμόνι ( το λεμόνι δεν δημιουργεί πρήξιμο κι έτσι αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες παρενέργειες»!!!

Επειδή όμως με «πορδές δεν βάφονται αβγά» και δε λύνονται τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και όχι μόνο το κόψιμο της γραμμής Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας και δεδομένου ότι το νησί είναι σεισμόπληκτο, άρα και μεγαλύτερες οι μεταφορικές ανάγκες των κατοίκων του, ρωτάμε τη πολιτική ηγεσία του νησιού, τι έχει πράξει και τι πρόκειται να πράξει, πότε και με ποιο τρόπο για την άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος;

Τάσος Καβαλλιεράτος.

email
Πηγή άρθρου: vlahatasamis.gr