Απάντηση σε ανάρτηση ιστοσελίδας περί ομοιοπαθητικής

Ομοιοπαθητική Θεραπεία

Ομοιοπαθητική Θεραπεία

Αρχικά θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τη φίλη ή φίλο (δυστυχώς προτίμησε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά της/του).

Το να πηγαίνουμε να αγοράζουμε μόνοι μας φάρμακα, είτε ομοιοπαθητικά είτε της κλασσικής ιατρικής είναι ΛΑΘΟΣ. Το να ακούμε συμβουλές φίλων, γνωστών, γειτόνων και λοιπών, όσων αφορά την κατανάλωση θεραπευτικών σκευασμάτων όχι μόνο δεν μας βοηθάει αλλά μπορεί και να μας βλάψει.

Ευτυχώς για ότι αφορά τα ομοιοπαθητικά, καθώς δεν έχουν παρενέργειες, το να καταναλώσουμε ΛΑΘΟΣ φάρμακο το χειρότερο που μπορούμε να πάθουμε, αφού δεν θα δούμε βελτίωση στην πάθησή μας, είναι να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας σε μια τόσο σημαντική θεραπευτική μέθοδο.

Όσον αφορά τώρα το ποιος μπορεί να εξασκεί την Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα και το εάν είναι ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΌ να είναι κάποιος γιατρός, η απάντηση είναι πολύ ξεκάθαρη.

Ομοιοπαθητική μπορεί να ασκεί ως επάγγελμα όποιος έχει λάβει επαρκή εκπαίδευση σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών τις οποίες θα τις βρείτε στο link: http://www.homeopathy-ecch.org/images/stories/pdf/european%20guidelines%20for%20homeopathic%20education%20june%202000.pdf

Ειδικά στη σελίδα 14 αναφέρονται οι γνώσεις που θα πρέπει να λαμβάνουν οι εκπαιδευόμενοι σε θέματα Ανατομίας, Φυσιολογίας και Παθολογίας. Τα συγκεκριμένα μαθήματα διδάσκονται σε όσες Ελληνικές σχολές Ομοιοπαθητικής εγώ γνωρίζω. Στις εν λόγω οδηγίες ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται ότι για να εξασκήσει κάποιος την Ομοιοπαθητική υποχρεούται να έχει δίπλωμα Ιατρού.

Ο σύλλογος Ομοιοπαθητικών Ιατρών Ελλάδος είναι ένας σύλλογος που φτιάξανε οι γιατροί που παράλληλα έχουν σπουδάσει και την Ομοιοπαθητική και είναι φυσικό στο σύλλογό τους να μπορούν να εγγραφούν μόνο γιατροί. Μην ξεχνάτε όμως πως υπάρχει και ο Σύλλογος Ομοιοπαθητικών Ελλάδος που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κεντρικού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών και του Διεθνές Συμβουλίου Ομοιοπαθητικής, που μέλη του είναι ΜΗ γιατροί.

Η ουσία είναι μια φίλοι μου. Ελληνικός Νόμος που να ξεκαθαρίζει ποιος μπορεί να ονομάζεται Ομοιοπαθητικός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Οι διάφορες σχολές που δίνουν τα διπλώματα των Ομοιοπαθητικών οφείλουν να συμπορεύονται με τις οδηγίες των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων και αυτό κάνουν.

Οι γιατροί και ιδιαίτερα οι γιατροί που έχουν ως ειδικότητα την Ομοιοπαθητική νιώθουν ότι θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα και γι’αυτό και αντιδρούν. Μην ξεχνάνε όμως πως ο Γεώργιος Βυθούλκας, αυτός που εδραίωσε την Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα και είναι σήμερα Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Ακαδημίας της Μόσχας (Academy of Medical Sciences), Καθηγητής στην Ιατρική Ακαδημία του Κιέβου, Συνεργάτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή των Βάσκων στην Ισπανία (2001-2004) και Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Φαρμακευτικής, “Dr. Viktor Babes”, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας (2012), αυτός που ίδρυσε το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής όπου διδάσκει μόνο σε γιατρούς, δεν έχει την ιδιότητα του γιατρού. http://www.vithoulkas.com/el/george-vithoulkas/curriculum.html

Πως λοιπόν επιλέγουν να εκπαιδεύονται από κάποιον ΜΗ ΓΙΑΤΡΟ και παράλληλα υποστηρίζουν ότι μόνο γιατροί μπορούν να εξασκούν την Ομοιοπαθητική? Αυτό είναι τουλάχιστον υποκριτικό από μέρους τους…

Ας κοιτάξουμε καλύτερα πως θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, ο καθένας από τον τομέα και από τη θέση που έχει επιλέξει και ας αφήσουμε στην άκρη της μικρότητες, τις κόντρες και τις διαμάχες που το μόνο αποτέλεσμα τους είναι να χάνουν οι άνθρωποι την εμπιστοσύνη τους καθώς αντιλαμβάνονται ότι όλα γίνονται για το κέρδος. Ο καθένας μας ας αποδείξει την αξία του μέσα από τα αποτελέσματα της δουλειάς και της επιστήμης του και ας υπάρξει επιτέλους στον τόσο ευαίσθητο τομέα της υγείας και της περίθαλψης συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων ατόμων και φορέων.

Απάντηση στην ανάρτηση: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=37827&Itemid=38

email