Από τη Ρώμη, Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης

Από τη Ρώμη, Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης

Από τη Ρώμη, Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης

Είναι εννιά λέξεις. «Από τη Ρώμη για τον Alpha, Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης». Τις ακούς χρόνια, έχουν γίνει σήμα κατατεθέν για την έννοια της ανταπόκρισης. Ο Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης δεν έχει δίπλα από το όνομά του κανένα πρόσημο, όσον αφορά την προσωπική μου άποψη για τον ίδιο. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά κι η επαφή μου με τη δουλειά του είναι πολύ περιορισμένη, με δική μου ευθύνη. Ο Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης έχει από χθες πολλά πρόσημα δίπλα από το όνομά του, όσον αφορά τις απόψεις των άλλων. Λογικά έχει 11.000.000 πρόσημα, όλοι οι Έλληνες έχουν κι από μία. Γιατί τα παραπάνω;

Ο Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης αποκάλυψε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Για να μην αδικήσω το σκεπτικό του και να μην προσδώσω ή αφαιρέσω βάρος από κάποιο στοιχείο που θα ήθελε να σταθεί, διαβάστε το κείμενό του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Είναι για την αυτοκτονία ενός Ιταλού, ο οποίος είχε στιγματιστεί από τον περίγυρό του για τις προτιμήσεις του.

Μου είναι παντελώς αδιάφορο ό,τι κι αν κάνετε τα βράδια, τα μεσημέρια ή τα πρωινά σε όποιο μέρος του σπιτιού σας ή εκτός αυτού, αρκεί αυτό να γίνεται συγκαταβατικά μεταξύ ενηλίκων. Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά δική σας επιλογή.

Το θέμα δεν είναι γιατί ένας άνθρωπος αποκαλύπτει τη σεξουαλική του ταυτότητα, δεν είναι τι κάνει στο κρεβάτι του και πώς θρέφει τα ερωτικά του γούστα. Είναι ελεύθερος να «κρύβει» ένα «μυστικό» ή να το διατυμπανίζει. Το ζήτημα είναι γιατί. Τι τον ωθεί ώστε να το καταχωνιάσει μέσα του ή τι τον παρακινεί ώστε να το φωνάξει σε όλον τον κόσμο; Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι η ίδια η κοινωνία και τα συντηρητικά αντανακλαστικά της, τα οποία έχουν τυλιχθεί γύρω από τα άτομα που έχουν κάνει επιλογές, οι οποίες μέχρι πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν θέματα ταμπού. Ο κάθε Θόδωρος, ο κάθε Ανδρεάδης, ο κάθε Συγγελάκης, μπορεί να είναι στρέιτ, γκέι, μπάι, τρανς, κρος, να χρησιμοποιεί φτερά χήνας και αιθέρια έλαια ή μαστίγια και κλουβιά. Εσείς, όμως, γιατί αντιδράτε λες και σας τσίμπησε μύγα όταν το μαθαίνετε; Γιατί ζητάτε ταμπέλες; Γιατί τις τοποθετείτε στον λαιμό ανθρώπων κι αυτοί να πρέπει να σηκώνουν μια ζωή το βάρος τους;

Πριν από 12 ημέρες στα Εξάρχεια, κοπέλα 27 ετών σε ρακάδικο μιλούσε για τις διακοπές της. Κάμπινγκ, Ικαρία, ελευθεριακά πράγματα, αλλά μόνο κατ’ επίφαση. «Δυστυχώς, έχει γίνει μόδα να είσαι ομοφυλόφιλος, μου τη σπάει αυτό». Μόδα είναι και η ηλεκτρονική μουσική, όμως. Μόδα ήταν και η r’n’b. Σκέφτομαι εάν θα ακούμε σε λίγα χρόνια «δυστυχώς έχει γίνει μόδα να ακούς…» το οποιοδήποτε στιλ μουσικής. Και μάλλον θα το πούμε σύντομα, με βάση τη συντηρητική πορεία της κοινωνίας.

Από την Αθήνα για τη Ρώμη, ευχές για κουράγιο για το τι θα ακούσεις από εδώ και πέρα, Θόδωρε Ανδρεάδη Συγγελάκη.

email
Πηγή άρθρου: protagon.gr