Άσσος: Παραδοσιακός οικισμός φυσικής ομορφιάς, βορά επιτήδειων επιχειρηματιών

Άσσος Κεφαλλονιά

Άσσος Κεφαλλονιά

Ασσος: Ενας παραδοσιακός οικισμός απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και από τα ελάχιστα προσεισμικά (1953) δείγματα αφάνταστης τελειότητας Επτανησιακής Αρχιτεκτονικής οικοδομήματα.

Σήμερα είναι βορά επιτήδειων επιχειρηματιών απύθμενης προκλητικότητας και απαξίωσης των πάντων…..

Καταπατημένες κοινοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις…Αναρχη οικοδόμηση με τεράστιους τσιμεντένιους όγκους ,αταίριαστους στην πανέμορφη εικόνα της Ασσου σύμφωνα με προσεισμικές φωτογραφίες..

Ο αιγιαλός περίπου 80 μέτρα ασφυκτιά απο ομπρέλλες και ξαπλώστρες ,παράνομα τοποθετημένες ,που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών στη θάλασσα….

Τραπεζοκαθίσματα,που κάθε χρόνο επεκτείνονται όλο και περισσότερο ,έχουν μετατρέψει την ωραία πλατεία των παιδικών χρόνων σε ένα στενό δρόμο ανάμεσα σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα…..

Καθημερινά σκάφη οποιασδήποτε χωρητικότητας ,με ανείδεους πολλές φορές “πλοιάρχους”,βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των λουομένων,ειδικότερα των μικρών παιδιών…

Το παλαιό τουριστικό περίπτερο της χουντας φάντασμα ξεδοντιασμένο πλέον ,παραμένει ένα έκτρωμα στο ωραιότερο μέρος του χωριού μαζί με τις δημόσιες τουαλετες και η απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή που ενώνει την Ασσο με το ενετικό φρούριο έχει γίνει parking…..

Επανηλειμμένες προσπάθειες των κατοίκων και εμένα προσωπικά ,για επίλυση των προβλημάτων στην Πολεοδομία ,στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου και Φισκάρδου , όπως και στον Δήμο παραμένουν στις καλένδες….

Πρόσφατα ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Ανουσάκης μου βρόντηξε κατάμουτρα την πόρτα, όταν πήγα στο Δημαρχείο για να θέσω το πρόβλημα της παράνομης χρήσης του αιγιαλού….Αίτημά μου στ Δον Δήμαρχο παραμένει απαξιωτικά αναπάντητο.

Πρέπει να τονίσω τις συνεχείς και αγωνιώδεις προσπάθειες του προέδρου της Ασσου κ.Σ.Παπασπυράτου για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων.

Ο Δ ήμος και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αρνούνται να επιλύσουν ακόμα και τα πιο απλά προβλήματα,όπως το παράνομο παρκάρισμα στην πλατεία….

Οι τελευταίες ενέργειές μας στρέφονται απελπισμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού ,μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος να περισώσει ό,τι γίνεται να σωθεί πλέοναπό τούτο τον υπέροχο παραδοσιακό οικισμό που οι πρόγονοι μας διατήρησαν και διαφύλαξαν σαν κόρη οφθαλμού….!!!

email