Χριστόφορος Χουρμούζης: Aυτοκτονία ή Έγκλημα στην Σάμη;

Κωσταντίνος Παγουλάτος

Κωσταντίνος Παγουλάτος

Tεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση ΄΄αυτοκτονίας” του άτυχου 46χρονου Κωσταντίνου Παγουλάτου στα κρατητήρια του τμήματος της Σαμης.

Όπως μας καταγγείλει η οικογένεια οι συνθήκες κράτησης του ήταν αθλιες και το σημαντικότερο οτι ο αδικοχαμένος ήταν άρρωστος!!

Μετα την ”περίεργη” σύλληψη του από άνδρες της ασφάλειας Αργοστολίου αυτού και μελών της οικογένειας του για χρήση ουσιών, αποδειχτεικε οτι ήταν ο ίδιος ”χρήστης” αλλά το πιο ”παράξενο” οτι βρέθηκαν ουσίες οι οποίες δεν του ανήκαν οπως καταγγελει η οικογένεια.

Το ”δυστύχημα” είναι οτι για αλλη μια φορά ενας άρρωστος άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως κοινος εγκληματίας, ρατσιστικά σαν το ”πρεζακι” που ειναι ”τελειωμένο”

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν να οδηγηθεί στο κρατητήριο αντί στο νοσοκομείο η το ΟΚΑΝΑ, οπως είχε διατάξει ο εισαγγελέας αφού πέρναγε το ”στερητικο σύνδρομο”.

Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να ειδοποιήσουν έναν γιατρό ούτε να του δωθει η ”βοήθεια” που ζητούσε η οικογένεια αλλά και ο ίδιος απεγνωσμένα. στο χειρόγραφο που άφησε τρεις μέρες πριν δώσει αυτο το τραγικο τέλος!

Χαρακτηριστικά γράφει………”οι συγκυρίες της ζωής με έχουν κάνει παράνομο και ναρκομανή………. με αντιμετωπίζουν έτσι δεν μπορώ να βρω δουλειά ………. περνάω τα πάθη του Ιησού Χριστού και πως να ζησω….γι αυτο βρήκα τον τρόπο να ζήσω ελεύθερος” και πολλά αλλα!

Μια κραυγή αγωνίας, μια κραυγή ενός απελπισμένου και εξαρτημένου ανθρώπου που ζήταγε απεγνωσμένα βοήθεια!

Ποιος τον ακουσε?

Ποιος τον βοήθησε? και τελικά ποιος τον σκότωσε?

Μήπως εγώ? ΕΣΥ? ολοι μας οι καθώς πρεπη κύριοι του φαινεσθαι?

Αλλά ξέχασα ήταν άπορος, πρεζακιας, τελειωμένος….εμείς δεν εχουμε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους είμαστε ανώτεροι………..

Αλλωστε τόσα αδέλφια έχει, πολύτεκνη οικογένεια με αλλα δεκαπέντε αδέλφια……….δεν έγινε και τίποτα……αλλωστε αριθμός ήταν οχι άνθρωπος!

Μήπως όμως τελικά εμείς είμαστε τα μεγαλύτερα”νούμερα” που δεν μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει δίπλα μας……”μακριιά από μας και οπου να’ναι”?

Ηοικογένεια πάντως μας διαβεβαιώνει οτι δεν θα σταματήσει εδώ θα κυνηγήσει κάθε υπεύθυνο και κάνει έκκληση για νομική βοήθεια μια και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Τέλος θα ηθελα να τονίσω οτι την οικογένεια κάλεσαν να ”παραλάβει” τη σωρό του ”άτυχου” χωρίς την παρουσία εισαγγελέας από το σημείο που έδωσε τέλος στη ζωή του με τη μέριμνα ΓΡΑΦΕΙΟΥ τελετών!!!!

περίεργο…………αραγε αυτές είναι οι διαδικασίες όταν υπάρχει θάνατος?????????? νεκροψία έγινε????????? οι μέρες θα δείξουν!

τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και να ενημερώσουμε οτι η κηδεία θα γίνει σήμερα στις 14.30 στον ι.ν.αγιου Ελευθέριου στο Αργοστόλι.

Το θέμα δεν σταματέ εδω θα υπάρξουν πολλές απίστευτες αποκαλύψεις.

email