Δεν χρειαζόμαστε μόλυνση και καμινάδες αλλά παραγωγή Πολιτισμού

Κεφαλλονιά

Κεφαλλονιά

ΕΥΤΥΧΩΣ που πήγαν στο Κατάρ να προσελκυόσουν επενδύσεις για να ξεκινήσει η ανάπτυξη…!!!!

Παίρνοντας αφορμή απ το θέμα πώλησης ή ενοικίασης  της Οξιάς έχω κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να μοιραστώ.

Υποτίθεται ότι η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κ να γίνει παραγωγική..!!

Tι θα πει άραγε παραγωγική;

Προφανώς υπάρχει πρόβλημα στον τομέα αγροτικής παραγωγής, τροφίμων γενικότερα, φαρμάκου αρκετών άλλων, το οποίο όμως δεν προήλθε απ την ασυδοσία του Έλληνα αλλά απ τον ανύπαρκτο σχεδιασμό του κράτους κ απ την εχθρική στάση της πολιτείας απέναντι σε όποια προσπάθεια μικρομεσαίας επιχείρησης την ίδια στιγμή που έκλεινε το μάτι σε όποιον ψευτοεπενδυτη μεγαλοεργολάβο της υποσχόταν “χορηγία” στα κόμματα κ στους εκάστοτε πολιτευτές. ως προς το τουριστικό προϊόν που κ πάλι καλούμε ανά τον κόσμο επενδυτές να έρθουν  να μας αναπτύξουν, έχω την παρακάτω αφελή απορία:

Γιατί άραγε οι πιο εμπορικές καρτ ποστάλ δείχνουν έρημες παραλίες  αγνή καθαρή φύση, παραδοσιακά χωριά, υπέροχα διατηρητέα σπίτια  αρχαία ιστορικά μνημεία κ χαμογελαστούς αυθεντικούς ανθρώπους…;

Mήπως γιατί αυτό ακριβώς αναζητά κάποιος απ τις διακοπές του;

Να ζήσει αυτό το κάτι διαφορετικό, αυθεντικό, καθαρό, γνήσιο.. όχι το δήθεν.. ποιος σωστός επαγγελματίας θα σκεφτεί να προβάλει ως καρτ ποστάλ τον πλατύ γιαλό Αύγουστο μήνα με εκατοντάδες ποδοπατημένους λουόμενους κ τα αυτοκίνητα μέχρι τον κεντρικό δρόμο..;;;

Aντιθέτως όλοι ακόμα κ τα μεγάλα ξενοδοχεία προβάλουν εικόνες με άδειες πισίνες κ ρομαντικά δωμάτια με θέα τα πουρνάρια που τόσο όμορφα κοροϊδεύει το δημοσίευμα για την οξιά.. μ όλα αυτά θέλω να πω ότι η φυσική ομορφιά είναι αυτή που πρέπει με κάθε τρόπο να σωθεί, κ σε συνδυασμό με την ήπια αλλά ποιοτική παραδοσιακή τουριστική δόμηση να μπορούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες αυτό που θέλουν να δουν.

Σπα κ υπερλουξ ξενοδοχεία βρίσκουν κ στις χώρες τους, δεν χρειάζεται να ξενιτευτούν για να κάνουν μασάζ τις 10 μέρες των διακοπών τους.. το γνήσιο αυτό το κάτι διαφορετικό ψάχνουν κ πρέπει να μπορούμε να τους το δώσουμε.

Κι αυτό θα γίνει αν καταφέρουμε να κρατήσουμε στα χέρια μας την τουριστική ανάπτυξη της χώρας πριν εισβάλλουν οι εκ του λας Βέγκας θεατρίνοι κ διαλύσουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους. κι ως προς το θέμα παραγωγή.. αυτή η χώρα δεν χρειάζεται εργοστάσια κύριοι, δεν χρειάζεται μόλυνση, δεν χρειάζεται καμινάδες.. έχει τη δυνατότητα με το πολιτισμό της, μέσα από το τουριστικό προϊόν ,την ιστορία της , τη θάλασσα κ την πανεπιστημιακή κοινότητα (με την οργάνωση σύγχρονων ερευνητικών κοινοτήτων) να παράγει τα προς το ζην κ να κάνει αυτό που πάντα έκανε : ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…!!