Ένας σκεπτόμενος Κεφαλονίτης στο Μετρό της Αθήνας

Μετρό της Αθήνας

Μετρό της Αθήνας

Έφαγα φρίκη την τελευταία φορά που μπήκα στο μετρό. Δεν ξέρω αν πέτυχα το συγκεκριμένο βαγόνι να είναι έτσι άθλιο, αλλά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πως και τα υπόλοιπα έτσι ήταν. Φίσκα κόσμος νέοι, γέροι, παιδιά όλοι κοιτάζανε σιωπηλοί κάτω δεξιά. Καρφωμένο το μάτι σε κάποιο σημείο στο πάτωμα, με ένα μάτι έτοιμο να βγει και να πέσει κάτω από την εγκατάλειψη… Άλλοι με τ’ακουστικά στ’αυτιά άλλοι σκέτοι, ένα μάτσο κατατονικοί, εξαντλημένοι, παραδομένοι στο άπειρο του πατώματος…..

Θέλω, ρε, αλάνια πίσω να σκίζουν τα γόνατά τους από το κυνηγητό. Θέλω κυράδες κουτσομπόλες να μας κοιτάνε καχύποπτα κάτω από τα γιασεμιά στις αυλές. Θέλω παππούδες να παίζουν μέχρι τελικής πτώσεως τάβλι και πρέφα στα καφενεία. Θέλω γιαγιάδες να παραλαμβάνουν το θεϊκό γιουβέτσι από το φούρνο τις Κυριακές. Θέλω αγόρια και κορίτσια να κοκκινίζουν στο φλερτάρισμα και να συμπληρώνουν άλμπουμ με ψευδώνυμα. Θέλω μια τηλεόραση σ’όλη τη γειτονιά για να μαζεύεται κόσμος στριμωγμένος στο σαλόνι να δει το σήριαλ σαν να’ναι γιορτή.

Θέλω ξανά οι γονείς μου στα γενέθλιά μου να έχουν ένα μόνο δίσκο 45 στροφών και να χορεύουν το ίδιο κομμάτι μέχρι το ξημέρωμα τσάμικο, ζεϊμπέκικο, τσιφτετέλι, ταγκό, βαλς όλα μαζί. Θέλω το μπάρμπα το Μίμη πάλι να’χει τελειώσει το κρασί και στο τσακίρ κέφι να κατεβάζει το σιρόπι μου για το βήχα. Θέλω το κοιλαρά μου το γείτονα να κοιμάται στο μπαλκόνι το βράδυ και να σηκώνει το κόσμο από τα ροχαλητά…..

Θέλω να έχω έστω ένα παράδειγμα για τα παιδιά που έρχονται για να τους εξηγήσω τι σημαίνει η λέξη φιλότιμο….

Θέλω να δω ανθρώπους να σταματήσουν να κοιτάνε το πάτωμα….

Ένα ηλεκτροσόκ στις καρδιές μας να πάρουν πάλι μπρος χωρίς φάρμακα και σωληνάκια…. Ένα βλέμμα να γίνεται τρελό και να παίρνει πάνω του τη τελευταία πράξη από τη τραγωδία…. Μια φωνή που να βγαίνει από σάρκα κι αίμα κι όχι από καλώδια ρε πούστη μου….

Γύρισα σπίτι. Κάθισα στον υπολογιστή. Μπήκα στο σύστημα και ξεσπάω επάνω σας. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν είμαι κατατονικός και δεν βρίσκω πάτωμα να χαζέψω…. Μεγάλο πρόβλημα, γαμώτο….

Πηγή άρθρου: eptanisos.blogspot.gr