Φ.Χαλιώτης: “Ποιο Debate;”

Debate

Debate

Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή και ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον τον σχολιασμό του κυριακάτικου “debate” από το πολύ σοβαρό κεφαλονίτικο site kefaloniatoday.com και επιθυμούμε να προσθέσουμε και εμείς, εδώ, το δικό μας σχολιασμό και τις δικές μας εκτιμήσεις!

Πρώτα- πρώτα συμφωνούμε απόλυτα με την κριτική που ασκείται από το παραπάνω site στον οργανωτή του.  Και θα υπενθυμίσουμε, ότι πρώτοι εμείς, αντιδράσαμε έντονα, απ΄οτη πρώτη στιγμή που “ενημερωθήκαμε” για το “debate” μέσω.. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με μια απαράδεκτη, εκβιαστική ανακοίνωση. Το΄τε μάλιστα είχαμε γράψει τα εξής:

DEBATE ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Από ανακοινώσεις στο διαδίκτυο πληροφορηθήκαμε τα περί διοργάνωσης (;) debate, με συμμετοχή «των υποψηφίων όλων των κομμάτων»  από τη μια και «ολων των εκδοτών και ιδιοκτητών των τοπικών ΜΜΕ».

Επειδή θεωρούμε ότι, μια τέτοια πρωτοβουλία, θα έπρεπε να συζητηθεί από κοινού με όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ  πριν την δημόσια ανακοίνωση  που, προσπαθεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις και τετελεσμένα, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, με δεδομένα τα΄όσα ήδη αναφέρονται στην μονομερή αυτή ανακοίνωση( χωρίς καν να ερωτηθούμε ούτε καν να ενημερωθούμε) , που εκδόθηκε από ένα και μόνο ιδιοκτήτη ΜΜΕ, δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε. Απορρίπτουμε την εκ των υστέρων πρόσκληση,  επειδή σεβόμαστε και πάντα αγωνιζόμαστε, για το δημοκρατικό διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες σε όλους τους χώρους και όλα τα επίπεδα…

Είμαστε φυσικά ανοικτοί σε οποιαδήποτε ανάλογη  ιδέα ή πρωτοβουλία που θα  είχε ως πηγή και σημείο εκκίνησης, κοινό σχέδιο, και κοινές αποφάσεις.

Φώτης Χαλιώτης

Ionianpress

ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στο μόνο σημείο που θα διαφωνήσουμε με το kefaloniatoday είναι εκείνο που αναφέρεται στην διοργάνωση των “debate”.

¨Ενα debate δεν διοργανώνεται ούτε προκαλείται από τους υποψηφίους. Η διοργάνωση ενός debate ανήκει στην πρωτοβουλία ενός ή περισσοτέρων ΜΜΕ.

Υπ’ αυτή την έννοια, ο κ. Βούτος είχε το απόλυτο δικαίωμα να διοργανώσει όσα debates κι’ αν επιθυμούσε! Ως Σακης Βούτος όμως! Η ως ionian galaxy, εφ’ οσον ο συνταξιούχος ανταποκριτής της ΕΡΤ παρουσιάζει μια ημερήσια ραδιοφωνική εκπομπή σ’ αυτό το ραδιοφωνικό σταθμό!

Αυτό όμως που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να πράξει ήταν να ισχυριστεί, μέσω της ανακοινωσης του, ότι στο debate θα πάρουν μέρος ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ της Κεφαλονιάς!  Τη στιγμή που δεν είχε ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ (πλην βεβαίως των “κολλητών” του)!

Ένα debate “με όλα τα τοπικά ΜΜΕ” σημαινει προ-συνεννοήση, προεργασία, συνεργασία και κοινές αποφάσεις που αφορούν τόσο στην οργάνωση όσο και τις διαδικασίες υλοποίησής του!  Στη περίπτωση όμως του “δικού μας debate” δεν έγινε τίποτε απολύτως! Αφού, το μόνο στοιχείο που έπαιξε ρόλο στην όλη μεθόδευση ήταν να… προλάβει ο κ. Βούτος να βγει ως ο πατέρας της ιδέας και ο μοναδικός συντονιστής- παρουσιαστής” , ως συνήθως! (Δεν επιθυμούμε φυσικά να προχωρήσουμε τις εκτιμήσεις μας και τις απόψεις μας σχετικά με τις απαιτήσεις και στα standards ενός πολιτικο- οικονομικού debate γιατί τότε θα γίνουμε πραγματικά πολύ, μα πάρα πολύ κακοί (!) και κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται. Αυτό το σχόλιο δεν έχει για στόχο ούτε να προσβάλει ούτε να “πληγώσει” κανέναν! Αν ο καθένας από μας δεν γνωρίζει τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δυνατότητές του τότε … )

Να γιατί η (εκ των υστέρων) πρόσκλησή του έπεσε στο κενό, να γιατί απείχαν οι περισσότεροι υποψήφιοι!

Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αφελείς! Και για όλους ςκςίνους που υποστηρίζουν ή  έστω απλά ανέχονται συγκεκριμένες καταστάσεις, για ευνόητους η μη, λόγους.

email
Πηγή άρθρου: ionianpress.gr