Φώτης Χαλιώτης: Ο Δήμος μας κάνει πλάκα

Φώτης Χαλιώτης

Φώτης Χαλιώτης

Τόσο.. μελοδραματικό και τόσο…αυστηρό που κοντέψαμε να το πιστέψουμε!

Ο Δήμος Κεφαλονιάς διαμαρτύρεται (!) για το κλείσιμο των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και δεσμεύεται πως θα.. αγωνιστεί, για μια κεφαλονίτικη τηλεοπτική συχνότητα! Τώρα! Σήμερα, 31 Οκτωβρίου που πλέον δεν υπάρχουν κανάλια, δεν υπάρχουν κεφαλονίτικες συχνότητες, την ίδια στιγμή που η Ζάκυνθος έχει καταφέρει να αλωνίζει το ιόνιο και να διαθέτει, γιατί άραγε, όχι τοπική αλλά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ συχνότητα!

Κροκοδείλια δάκρυα που δεν καταφέρνουν να κρύψουν το θριαμβευτικό χαμόγελο που θα στολίζει τα πρόσωπα εκείνων που δεν ανέχτηκαν ποτέ στη Κεφαλονιά ένα τοπικό τύπο ανεξάρτητο, δημοσιογράφους αδέσμευτους με τη δική τους φωνή και τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πέρα και έξω από το δικό τους έλεγχο.

Γιατί, εμείς τουλάχιστον δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον ανορθόδοξο, υπόγειο και βρώμικο τρόπο που οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν, τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν κάθε τοπικό Μέσο και κάθε δημοσιογράφο που τολμάει να έχει δική του γνώμη, δική του θέση και δική του άποψη!

Γιατί εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, τη λάσπη, τις ύβρεις και τις απειλές από το κύκλωμα του Δημοτικού Μεγάρου, προς οποιονδήποτε δεν δέχθηκε να συμμορφωθεί με τις “υποδείξεις” .

Ύβρεις και απειλές, για “τσάκισμα ποδιών” και για “αναχωρήσεις μέσα στη νύχτα απ’ το νησί” και λάσπη, αμέτρητη λάσπη για δήθεν “μαγνητοταινίες” και άλλα βρωμιάρικα τέτοια, από στενούς συνεργάτες του Δημάρχου και άλλα.. μπουμπούκια!

Και τώρα, ξαφνικά, που κατάφεραν να βγάλουν από τη μέση και τα δυο κανάλια που δεν μπόρεσαν ποτέ να ελέγξουν, τώρα θυμήθηκαν πως η Κεφαλονιά, χρειάζεται μια τηλεοπτική συχνότητα και τώρα, που οι Ζακυνθινοί έχουνε εξασφαλίσει ήδη τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ περιφερειακή συχνότητα της περιοχής, τώρα, ο Δήμαρχος δεσμεύεται να..γράψει γράμμα στο υπουργείο και να ζητήσει κάτι που εκ των προτέρων όλοι γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται ποτέ να πάρει.

Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς ουδέποτε ανέχτηκε τον έλεγχο τον σχολιασμό και την κριτική από τα τοπικά ΜΜΕ. Κάθε άλλη γνώμη εκφράζεται “εκ του πονηρού”. Κάθε κριτικό σχόλιο γίνεται με σκοπό να μειώσει το κύρος του Δημάρχου. Κάθε καταγγελία περνάει στο “ντούκου” και πνίγεται στην σιωπή, επειδή απάντηση που να τους δικαιώνει δεν υπάρχει.

Και μοναδικό “αξιόπιστο” (γι’ αυτούς) τοπικό μέσο είναι εκείνο που ελέγχεται από τον “κολλητό”, “αδερφό’ κλπ.. κλπ του Δημάρχου που εδώ και πολύ καιρό έχει μετατραπεί σε μονάδα κατασκευής και ..εκτόξευσης λασπότουβλων !

Ας παρατήσουνε λοιπόν τα ψευτο-δάκρυα κι’ αντί για επιστολές σε υπουργεία ας προσπαθήσουν επιτέλους να δικαιολογήσουν με έργα τους λόγους ύπαρξής τους στο σαρακιασμένο Μέγαρο! Και πριν ξαναπροσπαθήσουν να μας κάνουν να πιστέψουμε το.. οτιδήποτε, ας κοιτάξουν να μαζέψουν το διαλυμένο τους κοπάδι, όσο ακόμα μπορεί να μαζευτεί..

Όλα τ’ άλλα θα τα πούμε στην ώρα τους… Γιατί οι εκλογές δεν θ’ αργήσουν ! Και τότε…

email
Πηγή άρθρου: ionionpress.gr