Γεράσιμος Φωκάς: O Μητροπολίτης που μίλησε με την καρδιά…

Χειροτονία Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

Χειροτονία Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

Συγκίνησε το πανελλήνιο ο λόγος του Μητροπολίτη Φωκά σήμερα στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Ο Κεφαλονίτης Μητροπολίτης Γεράσιμος Φωκάς προτίμησε στην χειροτονία του να μην μιλήσει με το νου αλλά με την καρδιά…γύρισε πίσω το χρόνο όταν 8 χρονών παιδί ξεκίνησε για τα Ομαλά θέλοντας να συμβουλευτεί τις μοναχές ,και ζητώντας απο τον προστάτη του νησιού Άγιο Γεράσιμο να θεραπεύσει την άρρωστη μάνα του.οι μοναχές τον συμβούλευσαν να ξεκινήσει τις προσευχές και τις παρακλήσεις στην Παναγιά….την μεσίτρια όπως την αποκάλεσε και μητέρα των ανθρώπων.οι προσευχές εισακούστηκαν και ο μικρός τότε Γεράσιμος Φωκάς πήρε την απόφαση να ακολουθήσει το δρόμο του θεού.

Αν και από ευκατάστατη οικογένεια προτίμησε τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο της ιεροσύνης ακολουθώντας την καρδιά του ,με συντροφιά την πίστη του.

Το θέμα είναι να σώσουμε την ψυχή μας,συγκινημένος είπε σήμερα ενώπιον των μητροπολιτών και του κόσμου που παρευρέθηκαν στην χειροτονία του.

Με λιτό και μεστό λόγο αναφορές στην Κεφαλονιά , τα ομαλά ,και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να χαράξει την πορεία του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους ,τονίζοντας την συνάντησή του με τον Άγιο Παίσιο υπενθυμίζοντας στο πλήθος ξανά τα λόγια του. <<εγώ είμαι απλά ένας παπάς>> είπε.,φανερώνοντας το σεμνό πρόσωπό του ο νέος Μητροπολίτης μας ενώ τα λόγια του γεμάτα δύναμη φανέρωναν την αρετή και την αγάπη του για το θεό.

Οι μεσιτείες του Θεού είναι πάντα εμφανής στην ζωή μας πρόσθεσε,και μίλησε για τα φωτεινά Μετέωρα της ψυχής του ανθρώπου και σε όσα κάνουν τον άνθρωπο να αισθάνεται πραγματικά πλόυσιος. Αναφορά έκανε και στην κοινωνικη προσφορά του επισημαίνοντας το γλυκό αίσθημα της φιλανθρωπίας.

Ιδιαιτέρως δραστήριος και αγαπητός στο νησί μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας ,Γεράσιμος Φωκάς με ήθος ανεκτίμητο και μεγάλη προσφορά στον τόπο μας υποσχέθηκε ενώπιον του θεού και των ανθρώπων να γίνει ακόμα περισσότερο συμπαραστάτης και προστάτης του νησιού της Κεφαλονιάς και των ανθρώπων του.ο πιστός λαός της Κεφαλονιάς τον συγχαίρει για τον πνευματικό και ευσεβή αγώνα του και τον ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη του στο θέλημα του θεού.

Ας ευχηθούμε να ενώσει ακόμα περισσότερο το νησί και τους ανθρώπους του κάνοντας το μια ωραία οικογένεια. Με προσμονή και μεγάλη αγάπη το νησί της Κεφαλονιάς περιμένει το νέο μας Μητροπολίτη Γεράσιμο Φωκά για τις ευλογίες του .!!

Η Ορθόδοξη Κεφαλονιά είναι σίγουρη “ότι βρήκε έναν άνθρωπο ‘αξιο να την υπερασπιστεί”.

Πάντα ‘Αξιος!

Συγγραφέας: Ελένη Βαλλιανάτου

email