Το γυμνό κορίτσι της Γλυφάδας

Το γυμνό κορίτσι της Γλυφάδας

Το γυμνό κορίτσι της Γλυφάδας

Τον γύρo του διαδικτύου και της τηλεόρασης κάνει από χθες video με μοντέλο-γόνο εφοπλιστικής οικογένειας -όπως λένε- σε μια κακή στιγμή. Το κορίτσι του video, γυμνό πάνω σε τραπέζι καφετέριας, λέει πράγματα δίχως λογική συνέχεια. Οι λόγοι για τους οποίους προέβη στην πράξη αυτή αδιευκρίνιστοι. Τα περισσότερα συγκλίνουν στο ότι το κορίτσι του video στη συγκεκριμένη τουλάχιστον χρονική στιγμή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα (ψυχολογικό, ουσίες ή μέθη, λίγη σημασία έχει).

Κάποιος τραβάει βίντεο με το κινητό του ενώ θα μπορούσε να την προστατεύσει. Δεν το έκανε ούτε την ώρα που γινόταν και βεβαίως συνέχισε δίνοντας στη δημοσιότητα το ντοκουμέντο του διασυρμού. Συνένοχοι και όσοι βρίσκονταν στην καφετέρια καθώς δεν φαίνεται να παρεμβαίνει κανείς για να διακόψει τη λήψη. Είναι ο χορός των βουβών «μαρτύρων» που αποποιούνται πάντα την οποιαδήποτε ευθύνη ενώ παθητικά, λόγω της μη βοήθειας σε άνθρωπο σε κίνδυνο (στην περίπτωσή μας ψυχικό, ηθικό και κοινωνικό) είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι.

Βλέπω το video, παρακολουθώ την έκπληξη τηλεπερσόνας που παρουσιάζει το θέμα -«γόνος εφοπλιστικής οικογένειας» λέει και ξαναλέει- και αγανακτώ. Ένα νέο κορίτσι διασύρεται στα μέσα και δεν ανοίγει ρουθούνι. Σαδιστικά παρακολουθούμε την κατάρρευση αυτού του κοριτσιού. Décadence που στους «ματάκηδες» μεγεθύνεται από το γεγονός ότι ανήκε σε πολύ πλούσια οικογένεια.

Αν στη θέση του κοριτσιού βρισκόταν άνδρας, η προβολή θα ήταν ίδια; Σίγουρα όχι. Ο «πολιτισμός» μεροληπτεί υπέρ των ανδρών και η γυναίκα παραμένει «πράγμα» απόλαυσης, κατοχής και συχνά εξευτελισμού. Η πραγματικότητα της δημοσιοποίησης του βίντεο είναι δυνατό να στιγματίσει αυτό το νέο κορίτσι για το υπόλοιπο της ζωής του. Γιατί τα ΜΜΕ και τα social media σιωπούν για το γεγονός; Δεν εντάσσεται στη λογική της αθλιότητας; Τον Παύλο Φύσσα η ίδια λογική τον “σκότωσε” ολοκληρωτικά (πρωτοσέλιδο ΠΘ). Το κορίτσι ίσως να το σκοτώνουν ηθικά από βλακεία, κακία ή αρρώστια, για όλη του τη ζωή.

email
Πηγή άρθρου: protagon.gr