Οι κατασχέσεις περιουσίας από τις τράπεζες μόλις άρχισαν

Κάποιος αναγνώστης του KefaloniaToday μας έστειλε μία φωτογραφία από μεγάλο αστικό κέντρο της Ελλάδας (η περίπτωση δεν αφορά το νησί μας) στην οποία μάλιστα φαίνονται όλα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, της τράπεζας και στοιχεία επικοινωνίας. Για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας έχουμε καλύψει όλα αυτά τα στοιχεία και σας παρουσιάζουμε την εικόνα ως στοιχείο.

Σαν ομάδα, γράφουμε αυτό το άρθρο γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε και να μην κινδυνολογούμε. Με δυσκολία διαλέγουμε τα άρθρα καθημερινά ώστε να μην παραπληροφορούμε όπως η πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα όσον αφορά την έκταση της κρίσης. Εδώ όμως πρόκειται για πραγματικό γεγονός…

Διαβάζοντας λοιπόν τη συνέχεια αυτού του άρθρου να θυμάστε ότι οι τράπεζες δε μπορούν να αντέξουν την κατάσχεση περιουσίας σε μεγάλη κλίμακα, ειδικά σε περίοδο κρίσης, επειδή δεν πρόκειται να αποφέρει κέρδος ή απόσβεση του δανείου που σας έχουν δώσει. Επίσης, έχετε το δικαίωμα να κάνετε προσφυγή ζητώντας διακανονισμό αποπληρωμής του δανείου σας σύμφωνα με τις δυνατότητές σας (σχετικό άρθρο εδώ).

Σύμφωνα με το “Σημείωμα Αποβολής” λοιπόν, το οποίο βλέπετε στην εικόνα, ο ιδιοκτήτης ενημερώνεται ότι αποβάλλεται από την κατοικία του, ότι οι κλειδαριές της πόρτας του σπιτιού του έχουν αλλάξει και ότι δεν έχει δικαίωμα πλέον να εισέλθει στο διαμέρισμα.

Μπορείτε να διακρίνετε τις ολοκαίνουργιες κλειδαριές που υπάρχουν πλέον στην πόρτα του διαμερίσματος.

Πολλοί συμπολίτες μας πλέον ζουν απαντώντας το τηλέφωνο τα πρωινά μιλώντας σε εταιρείες συνεργαζόμενες με τράπεζες που ζητούν άμεση αποπληρωμή της δόσης του δανείου τους. Ιδιαίτερα οι δημόσιοι υπάλληλοι που τόσο πολύ έχουν πολεμήσει τα Media με μισθούς αρνητικούς πλέον (ναι υπάρχει και αυτό) δε σταματούν να δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα. By the way, τόσος πόλεμος για τους δημοσίους υπαλλήλους, λες και αν πας σε μια ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα ξεσκίζονται να σε εξυπηρετήσουν, ή είναι αυθεντίες στο αντικείμενό τους.

Ευτυχώς στο νησί μας δε μπορούμε να αντιληφθούμε την πραγματική έκταση της κρίσης. Ναι, μαγαζιά κλείνουν, ναι, οι Κεφαλονίτες φοβούνται να βγάλουν τα λεφτά από τα σεντούκια, αλλά δε θα ακούσεις εύκολα κουβέντες όπως “αυτό το μήνα θα πληρώσω την ασφάλειά μου και όχι το δάνειό μου, τα λεφτά δε φτάνουν”. Μην ξεχνάτε ότι η Κεφαλονιά ήταν από τους πρώτους νομούς στην Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σε καταθέσεις (δεν είναι τυχαία η ύπαρξη τόσων υποκαταστημάτων τραπεζών σε ένα τόσο πληθυσμιακά μικρό νησί). Ας σκεφτόμαστε λοιπόν τί γίνεται στα μεγάλα  αστικά κέντρα της χώρας μας πριν μας πιάσει η μαγκουφιά…

Στην τελική, ακόμα η πλατεία του Αργοστολίου γεμάτη είναι, παρά τις τιμές των νυχτερινών καταστημάτων του νησιού μας….

Σημείωμα Αποβολής

Σημείωμα Αποβολής

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam