«Είναι ένα απλό και όμορφο μήνυμα» στον κ.Δήμαρχο

Περιβαλλοντολογικό  Κατελειού

Περιβαλλοντολογικό Κατελειού

Υποστηρίζω το Περιβαλλοντικό κέντρο και σήμερα έστειλα αυτό το μήνυμα στον τοπικό δήμαρχο:

Αγαπητέ κ. Παρίση,

Έχω ζήσει στο νησί από το 1991 και έχω γνωρίσει πολλούς ξεναγούς σ’ αυτό το νησί.

Δουλεύω με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα ο οποίος διαθέτει επτά (7) βίλες με σύμβαση στον Κατελειό.

Ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή Κατελειός Μούντα είναι η παρουσία της χελώνας Caretta caretta και εκτός από τα περιβαλλοντικά θέματα, είναι ένα μεγάλο σημείο μάρκετινγκ για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι χελώνες μας επιστρέφουν στην Κεφαλονιά κάθε χρόνο εξαιτίας των υπέροχων αμμωδών παραλίων.

Είναι ένα απλό και όμορφο μήνυμα. Έχω ακούσει ότι το τοπικό περιβαλλοντικό κέντρο έχει προβλήματα ως προς το να παραμείνει ανοιχτό.

Δεν γνωρίζω όλα τα σχετικά ζητήματα, αλλά παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω τι μπορώ να κάνω προσωπικά για να βοηθήσω να κρατηθεί αυτό το ζωτικό κέντρο ανοικτό και οι εθελοντές να συνεχίσουν το εξαίρετο έργο τους; Είναι δυνατό το Συμβούλιο να θέλει να κλείσει το Περιβαλλοντικό κέντρο?

Πώς μπορεί αυτό να είναι δυνατόν; Αν θέλετε να το κλείσετε, τι εναλλακτικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ για την προστασία των απειλούμενων με εξαφάνιση θαλάσσιων ειδών;

Παρακαλώ μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτούς τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις χελώνες με μια θετική και οριστική δήλωση σχετικά με το μέλλον της προστασίας του περιβάλλοντος σε αυτό το νησί; Περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας και ενδιαφέρον.

Francesca Roe

Διεύθυνση Mr & Mrs Φασουλής, Σβορωνάτα

Τηλέφωνο: 26710 23590

email