Είναι οι γυναίκες δεξιάς ιδεολογίας πιο θηλυκές;

Είναι οι γυναίκες δεξιάς ιδεολογίας πιο θηλυκές;

Είναι οι γυναίκες δεξιάς ιδεολογίας πιο θηλυκές;

Είναι οι ρεπουμπλικάνες πιο σέξι; Νομίζω πως ούτε οι λαμπερές σταρ της σόουμπιζ που αγαπούν τον Ομπάμα και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία να μπορούν να αποδεχτούν αυτήν την διαπίστωση. Όλες ξέρουμε πως και οι δικές μας συντηρητικές ΔΑΠίτισσες ήταν στα Πανεπιστήμια οι πιο περιποιημένες σε αντίθεση με τις συντρόφισσες των αριστερών σχημάτων που είχαν πάντα την ρετσινιά του ταγαριού.

Η έρευνα όμως του UCLA δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όλα αυτά. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το Face Gen, ένα πρόγραμμα που εξετάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και μετρά την θηλυκότητας τους ανεξάρτητα από μακιγιάζ ή χτένισμα αλλά  αξιολογώντας μόνο στοιχεία όπως το σχήμα του σαγονιού ή την θέση των φρυδιών. Από το Face Gen αξιολογήθηκαν τα πορτραίτα των μελών του Κονγκρέσου και στην κλίμακα από το -40(πολύ αρρενωπή) μέχρι το +40 (πολύ θηλυκή) το μεγαλύτερο σκορ θηλυκότητας έπιασαν οι Ρεπουμπλικάνες.

Οι ερευνητές βέβαια έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι πιο θηλυκές Ρεπουμπλικάνες δεν σημαίνει ότι είναι και οι πιο ελκυστικές. «Αυτό είναι ένα λάθος που συχνά κάνουν οι δημοσιογράφοι» σχολίασαν οι ερευνητές. Όσο για το τί σημασία έχουν όλα αυτά; «Στο πρόγραμμα τους οι Δημοκρατικοί ζητούν ισότητα στους μισθούς, ίσα δικαιώματα για τους gay ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι εκπροσωπούν μια ιδεολογία που θέλει τους ρόλους των φύλων πιο παραδοσιακούς» σημειώνει ο επικεφαλής της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα . Iσως ασυνείδητα η πιο παραδοσιακά θηλυκές γυναικείες φυσιογνωμίες να γίνονται αποδεκτές στους συντηρητικούς κόλπους των ρεπουμπλικάνων. Το να είσαι βέβαια παραδοσιακά θηλυκή μπορεί να είναι και δίκοπο μαχαίρι αφού έρευνες έχουν αποδείξει ότι σε μικτά εργασιακά περιβάλλοντα οι γυναίκες θεωρούνται λιγότερο ανταγωνιστικές και ικανές.

Η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται σε ένα νέο και έντονα αναπτυσσόμενο πεδίο των κοινωνικών ερευνών που λέγεται social vision και προσπαθεί να καταλάβει πως οι άνθρωποι επηρεαζόμαστε στις απόψεις και τις αποφάσεις από στοιχεία που βασίζονται μόνο σε εξωτερικά στοιχεία.

email
Πηγή άρθρου: marieclaire.gr