Είναι το Λονδίνο μια καλή λύση για «μετανάστευση»;

Είναι το Λονδίνο μια καλή λύση για «μετανάστευση»;

Είναι το Λονδίνο μια καλή λύση για «μετανάστευση»; Φωτογραφία: fiec.org.uk

Ο Μανώλης Ζωγραφάκης μιλά για την εμπειρία του.

Πόσα χρόνια ζεις στο Λονδίνο;

Τον Σεπτέμβρη κλείνω δύο χρόνια. 

Μετά τις δηλώσεις του Κάμερον περί κλειστών συνόρων έχει αλλάξει καθόλου το κλίμα μεταξύ Εγγλέζων και Ελλήνων;

Οι δηλώσεις είναι πολύ φρέσκιες ώστε να έχουν επηρεάσει τις σχέσεις μας. Επίσης, οι απόψεις των πολιτικών δεν εκφράζουν πάντα αυτές των πολιτών. Φαντάζομαι, όπως σε κάθε χώρα, έτσι κι εδώ υπάρχουν άτομα που δεν βλέπουν με καλό μάτι την οικονομική μετανάστευση στη χώρα τους, αλλά σε μια τόσο πολυπολιτισμική πόλη όπως το Λονδίνο αυτά τα άτομα είναι πολύ λίγα. Προσωπικά, μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάποια αρνητική αντιμετώπιση ή σχόλια λόγω των συγκεκριμένων δηλώσεων. 

Είναι το Λονδίνο μια καλή λύση για «μετανάστευση»;

Για μένα είναι η νούμερο ένα επιλογή, δεδομένου ότι η μόνη γλώσσα που απαιτείται είναι τα αγγλικά και δεν χρειάζεται να έχεις visa, όπως π.χ. στην Αμερική ή την Αυστραλία. Επίσης, το Λονδίνο ενδείκνυται για μετανάστες, αφού είναι μια πόλη απίστευτα δεκτική σε κάθε ξένο στοιχείο. Σαφώς, η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και την Αγγλία και λόγω και του υψηλού ανταγωνισμού είναι κάπως δύσκολο να βρει κανείς «καλή» δουλειά. Ωστόσο, η αγορά εργασίας είναι μεγάλη και εάν μιλάς καλά τη γλώσσα και γνωρίζεις το αντικείμενό σου, έχεις πολλές πιθανότητες για μια καλή σταδιοδρομία. 

Σε ποιους τομείς μπορείς να βρεις δουλειά;

Βασικά, παντού, αρκεί να χειρίζεσαι καλά την Αγγλική και να έχεις τα προσόντα και τις εμπειρίες, ώστε ν’ αντεπεξέλθεις. Πάντως, η εργασιακή εμπειρία μετράει πολύ για να βρει κάποιος δουλειά στον τομέα που θέλει.

 Έχουν μειωθεί οι Έλληνες φοιτητές εξαιτίας της ελληνικής κρίσης;

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποια επίπτωση, αλλά μου είναι δύσκολο να το πω με σιγουριά.

Τι μπορεί να δει κανείς στο BrokeinLondon.com;

Το BrokeinLondon παρέχει κάθε χρήσιμη πληροφορία και link που χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να «επιβιώσει» στο Λονδίνο. Μέσω του BrokeinLondon μπορεί κανείς να βρει όλες τις πηγές για ανεύρεση εργασίας και κατοικίας, καθώς και πληροφορίες για χαμηλού κόστους αγορές, διασκέδαση, αλλά και εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

(i) O Μανώλης Ζωγραφάκης είναι διευθυντής του site Βrokeinlondon.com, ενός έξυπνου και χρηστικού διαδικτυακού οδηγού για το Λονδίνο.

email
Πηγή άρθρου: lifo.gr