Η Κεφαλονιά υποφέρει και θα μας σώσει η Πενέλοπε και ο Νίκολας

Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι

Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι

Η Κεφαλονιά, δίνει περήφανα και αξιοπρεπώς τον αγώνα της, απέναντι σε ένα προαιώνιο στοιχείο της φύσης, εχθρό του ανθρώπου, τον σεισμό. Οι υπόλοιποι Έλληνες ακουμπάμε θλίψη, φόβους, μνήμες και συμπόνια πάνω στους Κεφαλονίτες, που μέσα στην σαρκοφάγα κρίση, τους ήρθε το ξεσπίτωμα μέσα στοΝ χειμώνα.

Μέσα σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, την ανάγκη ετοιμότητας, το σχέδιο δράσης από πλευράς πολιτείας, σε έναν τόπο ούτως ή άλλως σεισμογενή, έρχονται και οι γελοιότητες, που με τίποτα δεν αφορούν φυσικά στους γενναίους κατοίκους του όμορφου νησιού, που όλο ψυχραιμία και γενναιότητα αντιμετωπίζουν τον αταβιστικά μεγάλο εχθρό της φύσης! Είπανε, λέει στον Nίκολας Κέιτζ και στην Πενέλοπε Κρουζ οι αρχές του νησιού, να έρθουν στην Κεφαλονιά, προκειμένου να ενισχύσουν την εικόνα του νησιού εν όψει της τουριστικής σεζόν, μετά τα ρίχτερ. Οι αρχές του νησιού έχουν επικοινωνήσει, ήδη, με τους δύο διάσημους ηθοποιούς και τους κάλεσαν να παραβρεθούν στο νησί.

Όπως θυμόμαστε ο Νίκολας Κέιτζ και η Πηνελόπη Κρουζ είχαν βρεθεί στην Κεφαλονιά το 2001, για τα γυρίσματα της ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», όπου απαράμιλλης ομορφιάς ήταν το τοπίο και ανύπαρκτη η μεταξύ τους χημεία. Πριν από λίγες, μέρες, μάλιστα η ισπανίδα ηθοποιός, σύμφωνα με το Έθνος, δήλωσε πως: «Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την Κεφαλονιά, αλλά και από τους ευγενικούς και ανοιχτόκαρδους κατοίκους της. Ελπίζω όσοι ταλαιπωρούνται από τον σεισμό να καταφέρουν σύντομα να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Τους σκέφτομαι και τους στέλνω τις πιο ζεστές ευχές μου».

Επειδή όμως, τώρα οι άνθρωποι έχουν ανάγκη όχι από ζεστές ευχές αλλά από ζεστές κουβέρτες γιατί έχει και χιονιά και κοιμούνται σε γήπεδα, κατάχαμα, μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τις ανάγκες τους και όχι με σελέμπριτι και φρου φρου και αρώματα; Η σε κάθε θεομηνία θα καλούμε και μια καλλονή; Άντε την Αντζελίνα Τζολί στη Σαντορίνη, που είχε κάνει κάτι πλάνα για τη Λάρα Κροφτ και τη Μόνικα Μπελούτσι άμα η καταστροφή χτυπήσει την Πάρο, επειδή πήγε εκεί και έφαγε αστακομαρονάδα; Μα μας έχει μείνει ίχνος σοβαρότητας; Εδώ ο κόσμος υποφέρει και εμείς κρεμόμαστε από τους σταρ του Χόλυγουντ μπας και μας έχουν πλάνα στο E entertainment;

Δε σου λέω πως ο τουρισμός δεν είναι σοβαρότατο θέμα για το πανέμορφο νησί του Ιονίου, αλλά πρώτα λήξε τα προβλήματα του κόσμου, βοήθα τον, ταΐσε τον, στέγασε τον, ζέστανε τον, λήξε τις πρώτες του ανάγκες και μετά δες αν θα ‘ρθει η Πενέλοπε και ο Νικόλας. Σε τελευταία ανάλυση έχεις και ένα Υπουργείο Τουρισμού, με μια υπουργό υπερδραστήρια και με συναίσθηση των αναγκών. Όταν έρθει η ώρα θα σου φέρει και την Μέριλ Στριπ, λέγοντας της πως έχει πρόβλημα η Σκόπελος, που ‘χε κάνει το «Μάμα μία»…

 

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr