“Mατιές” του Σ.Αλεβιζόπουλου στο χθεσινό Δημ.Συμβούλιο

Σπύρος Αλεβιζόπουλος

Σπύρος Αλεβιζόπουλος

Ίσως να μην μπορέσω να βρω ποτέ τις κατάλληλες εκφράσεις για να μπορέσω να διατυπώσω με νηφαλιότητα τα όσα διαδραματίστηκαν και σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν θα πέσω στην εύκολη λύση των πομπώδη λέξεων και των εκφράσεων που φανατίζουν τον αναγνώστη. Όχι, δεν θα το κάνω αυτό, αλλά σήμερα έχω την εντύπωση ότι δόθηκε η χαριστική βολή στο θεσμό που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση.

Από όλες τις μεριές, ιδιαίτερα από την μεριά του προεδρείου με οποιεσδήποτε συνέπειες θα έχει στην συνέχεια η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Όσοι παρακολουθούν το site, όσοι έχουν διαβάσει τα όσα έχω γράψει κατά καιρούς  για τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ανουσάκη, ασφαλώς θα διαπίστωσαν ότι δικαιώθηκα. Δεν μπορεί ο Νίκος Ανουσάκης να ενώσει, δεν μπορεί να «συγκροτήσει»  ούτε να προεδρεύσει σαν πραγματικός Πρόεδρος όλων των παρατάξεων. Δεν μπορεί να διευθύνει, δεν μπορεί να εμπνεύσει σεβασμό. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα σωρό επίθετα και χαρακτηρισμούς, όμως δεν θα το κάνω.

Μομφή κατά του προέδρου τέθηκε,  από ασήμαντη αφορμή, που τα σαΐνια οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας  την «τρίχα την έκαναν τριχιά». Η μομφή τέθηκε   από τη Λαϊκή Συσπείρωση, την οποία υποστήριξε και η παράταξη του Μάρκου Κοτσιλίνη.  Έγινε μια σοβαρή συζήτηση, και για μια στιγμή πίστεψα, ότι θα υπήρξε κάποιος κατευνασμός, θα πρυτάνευε η λογική.

Προσπάθησαν της αντιπολίτευσης αλλά και αρκετοί από την  πλειοψηφία. Αλλά, ήρθε η ομιλία του Προέδρου και τα τίναξε όλα στον αέρα. Ενώ στην πρώτη φάση της ομιλίας του έκανε κάποιες προσπάθειες να  αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, στη δεύτερη φάση ανατίναξε τα πάντα στον αέρα.

Με μια έπαρση θέλησε πάλι να επιβληθεί με τον γνωστό του τρόπο.

Τελικά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Νίκος Ανουσάκης και συνέχισε να προεδρεύει όπως προέδρευε, καμία αλλαγή. Να σημειώσουμε ότι ο Π. Ρασσιάς αγανακτισμένος με όσα γίνονταν προτίμησε να αποχωρήσει.

Δυο φόρες διακόπηκε η συνεδρίαση, την τρίτη διαλύθηκε. Αιτία ένα θέμα που καίει, ένα θέμα που ποτέ δεν θέλησε ο Δήμαρχος να συζητηθεί, το θέμα της Διαδημοτικής.

Υπήρξε θέμα αντικατάστασης τριών μελών που είχαν παραιτηθεί, μάλιστα η κ. Κατσαίτη με βαριές κατηγορίες κατήγγειλε πράματα και θάματα  στην επιστολή της. Βρήκε ευκαιρία η αντιπολίτευση να τους τα ψάλλει και να τους κάνει φύλλο και φτερό.

Στριμώχθηκαν, ψέλλιζαν, θύμωσαν και τα διέλυσαν όλα,  διότι δεν ήθελαν ν’ ακούσουν την αλήθεια.  Εντύπωση προκάλεσε το ξέσπασμα του Σάββα Σαββαόγλου σε όσα άκουγε,  με συνέπεια να αποχωρήσει. Τότε ο Πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης:

Ποιος ο λόγος να διακοπεί  η συνεδρίαση επειδή έφυγε ο Σαββαόγλου;  τότε είχαμε ένα άλλο ξέσπασμα του Δημάρχου, ο οποίος ….αποχώρησε κι αυτός φωνάζοντας να γίνει άμεσα συζήτηση για τη Διαδημοτική, δεν πάει άλλο.

Τι άλλο μπορούσε να γίνει μπροστά στο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης; Μόνο η διακοπή τους έσωζε. Δεν πιστεύω στη  φήμη που κυκλοφόρησε ότι το «πήγαιναν» προς τα εκεί διότι δεν είχαν πάλι την απαιτούμενη πλειοψηφία των 21 ψήφων.

email
Πηγή άρθρου: kefaloniaphotonews.gr