Μια πρωινή ιστορία ταλαιπωρίας,από τον Π.Παπαδάτο

Oυρά σε Δημόσια Υπηρεσία

Oυρά σε Δημόσια Υπηρεσία

Σήμερα πρωί πήγα στην αστυνομία να ανανεώσω μία άδεια που έληγε σήμερα.

Εκεί μου είπαν ότι χρειάζομαι ένα παράβολο μετοχικού ταμείου στρατού.

Τους είπε πόσο κάνει για να το πληρώσω, μου είπαν ότι κάνει 2.5 ευρώ αλλά θα πρέπει να πάω στην εφορία να το αγοράσω. Πήγα στην πλησιέστερη εφορία αλλά μου είπαν ότι δεν πουλούν εκεί παράβολα.

Πήγα στη εφορία Ψυχικού και αντίκρισα μία λαοθάλασσα μπροστά μου. Ανακουφίστηκα όμως όταν είδα ότι  στο ταμείο  ήταν μόνο τρία άτομα, έτσι χαρούμενος πήγα να δώσω τα δυόμιση ευρώ να πάρω το παράβολο.

Όταν ήλθε η σειρά μου να πληρώσω η ταμίας  με βλοσυρό ύφος μου είπε να της δώσω το διπλότυπο, της είπα ότι απλά θέλω ένα  παράβολο… καλά μου λέει περιμένετε στην σειρά σας να βγάλετε το διπλότυπο και μετά ελάτε ξανά.

Η σειρά βέβαια ήταν η λαοθάλασσα που είχα δει. Φυσικά ούτε χρόνο ούτε υπομονή είχα να περιμένω πράγμα όμως που είχε ένας συνεργάτης του γραφείου μου.

Έτσι, ενώ πήγα στις οκτώ η ώρα το πρωί στην ασφάλεια για μια δουλειά πέντε λεπτών, τελείωσα στις δώδεκα το μεσημέρι  και όλα αυτά για να εισπράξει το κράτος 2.5 ευρώ!

Αν κάποιοι λοιπόν,  εξακολουθούν και πιστεύουν ότι τη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας θα τη δώσει η κυρία Merkel μάλλον είναι βαθειά νυχτωμένοι.