Ντροπή σας κύριε Γερουλάνε και κύριε Αλιβιζάτε!

Σπύρος Λούης

Σπύρος Λούης(Πηγή φωτογραφίας:picasaweb.google.com)

Βγάζετε στο σφυρί και το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Διάβασα σε πολλά ελληνικά και διεθνή μέσα ότι αυτές τις ημέρες ότι ο οίκος Christies θα βγάλει σε δημοπρασία στο Λονδίνο, το κύπελλο που κέρδισε ο πρώτος σύγχρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης το 1896 στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αξία του κυπέλλου εκτιμάται γύρω στα €150.000.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εγγονός του αείμνηστου Σπύρου Λούη, στην κατοχή του οποίου βρίσκεται το κύπελλο, συμβιβάζεται να το δώσει σε οποιοδήποτε Ελληνικό μουσείο ακόμη και για μικρότερο ποσό.

Αφού ο Υφυπουργός Πολιτισμού κύριος Αλιβιζάτος άφησε απροστάτευτο το Εθνικό Μουσείο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ληστεύτηκαν, θα περίμενε κανείς ότι θα τον έπιανε κάποια κρίση συνείδησης και θα προσπαθούσε να ανταποκριθεί έστω και στο ελάχιστο των υποχρεώσεων του, που είναι η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιά.

Και ερωτώ:

Είναι τόσο δύσκολο να βρει το Υπουργείο Πολιτισμού 130.000 -150.000 ευρώ να αγοράσουν το κύπελλο ώστε να μείνει στην Ελλάδα και να το βάλλουν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας;

Αλλά να μου πεις που τέτοιες ευαισθησίας.

Ο μεν Υπουργός τρέχει στα γυμναστήρια ο δε Υφυπουργός κύριος Αλιβιζάτος, όπως με πληροφορούν, τρέχει στην Κεφαλονιά να μαζεύει ψήφους μιας και προαλείφεται για την βουλευτική υποψηφιότητα και χαρίζει στους κεφαλλονίτες ακόμη και λιμάνια που δεν υπάρχουν!

Πραγματικά ντροπή τους.

Κρίμα που και οι δύο αν δε κάνω λάθος έχουν κεφαλλονίτικες ρίζες. Και οι κεφαλλονίτες φημίζονται όχι μόνο για την εξυπνάδα τους αλλά πάνω από όλα για τον πολιτισμό τους!