Ο Δ.Ζαπάντης εκθέτει τις σκέψεις του

Αρθρογραφία

Αρθρογραφία

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, την ήρεμη ζωή του χωριού μου στη Σκάλα συντάραξε άλλος ένας θάνατος μέρος της σημερινής κατάστασης που βιώνουμε οι Έλληνες.

Ένας άνθρωπος στην απελπισία του πάνω έγινε αυτόχειρας, έβαλε τέλος στη ζωή του, ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ, βυθίζοντας στο πένθος το χωριό και τους οικείους του.

Σ’αυτόν τον άνθρωπο, καθώς και στους χιλιάδες άλλους που προτίμησαν να δώσουν οριστικό τέλος στα προβλήματά τους μ’αυτόν τον τρόπο, ανυπομονώ να ακούσω και να δω κάποια ενέργεια συγνώμης από τους <<Κυρίους>> που μας οδήγησαν στην καταστροφή και συνεχίζουν , να βγαίνουν στα παράθυρα αναίσχυντα και να τρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό με χίλιες δύο ανυπόστατες ηλιθιότητες και παρλαπίπες και ψεύδη, αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα στα ξένα συμφέροντα άνευ όρων , αυτοί που προκειμένου να βγάλουν ΧΡΗΜΑ έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο Διάολο ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ σήμερα μαζί με κάποια ανθρωπάρια της ντόπιας και ξένης ειδησεογραφίας να προσπαθούν για άλλη μια φορά , πότε τάζοντας και πότε τρομοκρατώντας να υφαρπάξουν την ψήφο μας ώστε να συνεχίσουν απερίσπαστα τη δουλειά των αφεντικών τους σαν πιστά υπάκουα ΣΚΥΛΙΑ.

Συμπατριώτες , Έλληνες απανταχού της Ελλάδας, μην σας παρασύρουν τα λόγια αυτών που μας κατέστρεψαν, στείλτε τους το μήνυμα ότι πλέον τους έχουμε μάθει. Ξέρουμε πώς σκέφτονται , ξέρουμε τί επιδιώκουν και τί ζητούν…

Έχουμε την ευκαιρία όλοι μαζί να τους στείλουμε εκεί που ανήκουν, να συναντήσουν αυτόν που εκπροσωπούν, ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

ΥΓ. Αυτό το αποτρόπαιο γεγονός ας είναι το τελευταίο, καμία Ελληνική οικογένεια να μη ξαναζήσει ένα τέτοιο δράμα

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ…

Η τουριστική σαιζόν άρχισε στην Σκάλα και οι τοπικοί άρχοντες <<Τσάροι>> του Τ.Σ. Σκάλας αποφάσισαν πάλι να συνεχιστεί το μπαροφράξιμο του χωριού. Στο διάστημα που μεσολάβησε δηλαδή Οκτώβρης 2011- κλείσιμο σαιζόν ως και 1η Μαΐου του 2012 έγιναν πολλές συζητήσεις από εμάς που δεν θέλουμε το μπαροφράξιμο του χωριού μας με τον Κύριο Δήμαρχο. Του καταθέσαμε την Απόφαση Αρ.17 του Τοπικού Συμβουλίου Σκάλας που λέει ότι το συμβούλιο αυτό και οι Κύριοι που το απαρτίζουν αδυνατούν να δώσουν λύση στο θέμα αυτό παρ’όλες τις εκκλήσεις επαγγελματιών και κατοίκων που με 211 υπογραφές θέλουν το χωριό ελεύθερο και ακόμα αγνοούνται.

Με ποιο δικαίωμα Κύριοι αγνοείτε τη λαϊκή ετυμηγορία της Σκάλας; Πού ακούστηκε ότι οποιοδήποτε εκλεγμένο συμβούλιο τοπικό ή μη έχει δικαίωμα να αγνοεί την πλειοψηφία; Πού είναι οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες; Γιατί Κύριε Δήμαρχε εσείς αγνοείτε την πλειοψηφία της Σκάλας και με τον τρόπο σας δικαιώνετε τους 10 των 150 μέτρων που θέλουν να γκετοποιήσουν το τουριστικό πλάνο του χωριού, όσο υπάρχει, αγνοώντας τις επιχειρήσεις έξω από αυτό; Κατά την περίοδο του χειμώνα συζητήσαμε Κύριε Δήμαρχε μαζί σας να επαναφέρετε τα ταξί στο κέντρο του χωριού, να ελευθερωθεί ο δρόμος εισόδου του χωριού και να γίνει διπλής κατεύθυνσης, να επαναπροσδιοριστούν οι θέσεις πάρκινγκ του χωριού ώστε να μη κλείνεται ο δρόμος και παρακωλύεται η συγκοινωνία των τουριστικών λεωφορείων και των αυτοκινήτων. Κύριε Δήμαρχε προκαλώ εσάς προσωπικά και οποιοδήποτε άλλο μέλος του Δημοτικού σας Συμβουλίου να έρθετε στη Σκάλα οποιοδήποτε απόγευμα μεταξύ 7 και 10 να δείτε κατ’ιδίαν ότι η κίνηση στο χωριό και ιδιαίτερα στο δρόμο που οι Κύριοι του Τ.Σ. θέλουν να κλείσουν δεν υπάρχει.

Αλήθεια Κύριε Δήμαρχε, εσείς θα κλείνατε ένα δρόμο στο Αργοστόλι στον οποίο δεν κινείται ούτε γάτα; Ποιόν θέλετε να προφυλάξετε, τις γάτες ή τα πτηνά του ουρανού; Αυτό ακριβώς Κύριε Δήμαρχε σας αναφέρω ενάμιση χρόνο τώρα. Μιλούσατε για ανάπλαση από το 2011, ποιά ανάπλαση; Κυκλοφόρησαν μάλιστα και <<μακέτες>> γι’αυτό. Πού είναι η ανάπλαση;

Θα γίνει ίσως , κάπου, κάπως, κάποτε!

Ζητήσαμε τουλάχιστον για το καλοκαίρι του 2012 να μείνει για εφέτος ελεύθερος ο δρόμος και του χρόνου , που όπως άκουσα θα γίνει πλακόστρωση με προδιαγραφές τέτοιες ώστε να μπορεί ο μοναδικός κεντρικός δρόμος του χωριού να γίνει πεζόδρομος ή ότι άλλο θέλετε να είναι όλοι σας, το εξετάζουμε σε άλλη βάση. Γιατί εξακολουθείτε να επιμένετε στην διχοτόμηση του χωριού;;; Μήπως υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα τα οποία θέλουν να ισοπεδώσουν ζωές προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους; Είναι απορίας άξιο όσο θετικά και να θέλω να δω την κατάσταση αυτή, που όλοι μαζί, μήπως είναι θέμα ΙQ?-τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι αφενός- καθώς και Αντιδήμαρχοι και οι δύο που πέρασαν τέως και νυν καθώς και εσείς Κύριε Δήμαρχε με τη στάση που τηρείτε μήπως έχετε άλλα κατά νου;;; Οι τοπικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι παρουσιάζονται αδιάλλακτοι σε ότι επιχείρημα και να έχουμε εμείς ενάντια στο μπαροφράξιμο καθώς αυτοί οι Κύριοι όλοι μαζί έχουνε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινότητα της κονιορτοποιημένης Σκάλας και βάζουν και το κερασάκι στην τούρτα…

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;

Δ.Γ. ΖΑΠΑΝΤΗΣ

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam