Ο Φ.Χαλιώτης σκιαγραφεί το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Φώτης Χαλιώτης

Φώτης Χαλιώτης

Ένα Δημοτικό Συμβούλιο  σε πλήρη απαξίωση. Και μια πλειοψηφία που έχει προ πολλού ταχθεί στην υπηρεσία και την.. προστασία του Δημάρχου Παρίση και των προσωπικών του φίλων.

Μια δημοτική πλειοψηφία από ανθρώπους που, τρέμοντας μπας και γίνουν κι’ αυτοί ο.. επόμενος στόχος απειλών, αναγκάστηκαν να παίρνουν το λόγο, ο ένας μετά τον άλλο, μόνο και μόνο για να πλέξουν το εγκώμιο του ..φίλου και συνεργάτη του Δημάρχου!

Και, οι μόνοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που διέσωσαν την αξιοπρέπειά τους είναι αυτοί που είτε απουσίαζαν είτε επέλεξαν συνειδητά να μην μιλήσουν!

Χθες βράδυ, ο κύκλος των υποψηφίων «θυμάτων» μεγάλωσε! Και έτσι, μετά τον κ. Σκλαβούνο (που δέχθηκε ξεκάθαρη απειλή πως θα «τον πετάξουν στα βράχια) , δυο δημοσιογράφους (των οποίων απειλήθηκΕ η σωματική τους ακεραιότητα, αν όχι και η ίδια τους η ζωή) και άλλον ένα που είδε να βγαίνουν στη δημοσιότητα, προσωπικά του δεδομένα,  σειρά ήταν του ίδιου του επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης!

Η Δημοτική πλειοψηφία εξευτελίστηκε χθες, όσο δεν πάει άλλο. Με τακτικές και τρόπους που δεν τιμούν, ούτε τα πολιτικά ήθη ούτε τον  ίδιο μας τον πολιτισμό!

Γιατί χθες, μάθαμε (και μείναμε με ανοιχτό το στόμα) για αιτήσεις δημοτών που ναι μεν  έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου αλλά, στη συνέχεια.. χάνονται…

Γιατί χθες πληροφορηθήκαμε δια στόματος των εκπροσώπων της ότι, μπορεί μεν να υπάρχουν 3 (τουλάχιστον) αιτήσεις συμπατριώτη μας για ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας  για νέο τρενάκι, αλλά μόνο η νέα, τέταρτη, καταχωρήθηκε και προχώρησε με.. διαστημική ταχύτητα, επειδή αυτός που την κατέθεσε δεν είναι του ίδιου «διαμετρήματος» και του ίδιου ‘μεγέθους» με τον προηγούμενο..

Γιατί χθες , στο τέλος της συνεδρίασης, είδαμε να διαλύονται και οι τελευταίες, ελάχιστες βέβαια, αμφιβολίες μας, για το ποιος κυβερνάει πραγματικά τούτο το νησί!

Όλα τα υπόλοιπα είναι  απλώς  για να γίνεται… κουβέντα..

Σ.Σ  1 Μα φυσικά, το δεύτερο τρενάκι θα κυκλοφορήσει! Το αποφάσισαν με τη.. ψήφο τους, θέλοντας και μη, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όλα τα «μολυβένια στρατιωτάκια» του… λόχου του Διοικητηρίου, με φωτεινή εξαίρεση τον Βασίλη Καμπίτση και τον « ναι μεν αλλά» Γερ. Αποστολάτο.

Σ.Σ 2  Το μόνο πραγματικά αστείο που ακούστηκε μέσα στην αίθουσα, σε όλη τη διάρκεια ετούτης της θλιβερής  παράστασης είναι το ότι ο Δήμαρχος ούτε καν ήξερε ότι υπάρχει αίτηση για ..δεύτερο τρενάκι από τον συγγενή του ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ και πως το πληροφορήθηκε την τελευταία στιγμή!  Για τόσο ηλίθιους μας περνάει ο κ.Παρίσης;

Σ.Σ 3  Η εικόνα που θα μας μείνει από όλη αυτή την μαυρη στιγμή στα δημοκρατικά χρονικά του νησιού  είναι εκείνη, που ο σύμβουλος του Δημάρχου απευθύνεται προς τον επί κεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης με ύφος προκλητικό και προσβλητικό (τόσο για το πρόσωπό όσο και την θεσμική θέση του Μ. Κοτσιλίνη) , κουνώντας (απειλητικά;) το δάχτυλό του!

Περισσότερα για τα οσα συνέβησαν και ειπώθηκαν χθες αλλά και για πολλά άγνωστα στοιχεία από την παραπάνω υπόθεση, αργότερα…

email
Πηγή άρθρου: ionianpress.gr