Ο φλύαρος κ. Τζήμερος

Θ.Τζήμερος

Θ.Τζήμερος (Πηγή φωτογραφίας:skai.gr)

Σε αρχείο word με γράμματα 12άρια η επιστολή Τζήμερου μού “έπιασε” 7 σελίδες. Βάλε ότι τα έκανε 15άρια προκειμένου να τα δει η ολίγον στραβή Μέρκελ, τότε πιάνει σίγουρα 10 σελίδες.

Τη διάβασα και την ξαναδιάβασα. Προσπάθησα να καταλάβω το ύφος, προσπάθησα να καταλάβω τον σκοπό, την πρόθεση, προσπάθησα να καταλάβω το μυαλό που κουβαλάει ο κ.Τζήμερος.

Ούτε τίποτα προσωπικό έχω, ούτε τον γνωρίζω, ούτε τον ψήφισα, ούτε θα τον ψηφίσω. Ωστόσο με ανησυχεί ιδιαιτέρως που ένας Έλληνας, άσχετος με την πολιτική, παρουσιάζεται από τη μία ως νέος φέρελπις πολιτικός, ως το άφθαρτο πρόσωπο που ναι μεν κάνει την έκπληξη στις εκλογές με το 2,3%, αλλά at the end of the day συμπεριφέρεται λες και πήρε 20% και του έδωσαν και διερευνητική εντολή να κυβερνήσει.

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι ο κ.Τζήμερος το ύφος του “Καρδινάλιου” το είχε μάλλον από τις 20 Οκτωβρίου 2011 όταν θέλησε να γίνει o pen pal της Μέρκελ και αποφάσισε να της γράψει την επιστολή.

Σίγουρα στο κεφάλι του υπήρχε από τότε η ανησυχία για τη σύσταση της “Δημιουργίας Ξανά”, αλλά απορώ πώς από τη μία προτίθεσαι να εμπλακείς με την ελληνική πολιτική σκηνή και από την άλλη στην επιστολή σου προσπαθείς να πετάξεις από πάνω σου τόσο πολύ τη χώρα στην οποία μεγάλωσες και ζεις.

Προφανώς και η επιστολή περιέχει αλήθειες, πραγματικότητες και ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που λέμε σύγχρονη Ελλάδα. Προφανώς και υπάρχουν Έλληνες που “δεν συντάσσονται με το διεφθαρμένο σύστημα” και δεν είναι όλοι λαμόγια όπως αυτά που εύστοχα περιγράφει ο κ.Τζήμερος. Λέτε όμως “sehr geehrter “ Θάνο να περίμενε εσάς η Μέρκελ για να τα μάθει; Από καλοθελητές, άλλο τίποτα. Βάζω στοίχημα ότι και αυτό το ξέρετε μιας και δηλώνετε Έλλην υπήκοος. Ακόμη. Ωστόσο θα μπορούσατε να στείλετε μια πιο συμμαζεμένη επιστολή, που δεν θα έβγαζε όλα τα άπλυτα στη φόρα και δεν θα κούραζε πολύ την κ.Μέρκελ. Αν την διάβασε φυσικά. Γιατί το “κόβω” οριακά να την έχει διαβάσει ο Ρέσλερ, άντε και κανένας από το γραφείο του “εξοχότατου” Σόιμπλε.

Αν και δεν σας νοιάζει η γνώμη μου, αλλά επειδή ακόμη δημοκρατία έχουμε, πιστεύω πως ένα πιο σύντομο γράμμα, με λιγότερες λεπτομέρειες, χωρίς αναφορές σε εκλιπόντες, χωρίς τα άπειρα παραδείγματα και χωρίς υπερβολές χάριν εντυπωσιασμού ίσως να πετύχαινε περισσότερο τον στόχο σας. Αν και στοιχηματίζω ότι στόχος σας ήταν να μάθει η κ.Μέρκελ τον Herr Tzimeros. Την κατάσταση στην Ελλάδα παίζει να την ξέρει καλύτερα από εσάς. Αν αυτό θέλατε σας εύχομαι από καρδιάς να ξέρουν άπαντες για σας στο Βερολίνο και στα περίχωρά του.

Για να κλείσουμε το θέμα της αλληλογραφίας σας, θα σταθώ σε αυτό που είπατε σε ένα κανάλι, ότι ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι την επιστολή 8 μήνες αφότου την στείλατε. Απορώ διότι είστε και άνθρωπος της διαφήμισης, άρα κατέχετε λίγο από αυτό που αποκαλούμε media. Ο καθένας in Griechenland ανακαλύπτει οτιδήποτε θέλει την ώρα που τον βολεύει για να το χρησιμοποιήσει όπως τον εξυπηρετεί. Και όχι μόνο in Griechenland, αλλά παντού στον κόσμο. Διότι από αρχαιοτάτων χρόνων θα σας θυμήσω ότι “scripta manent” και αν κάποιος κρατά ένα σχετικό αρχείο μάλλον τη φύλαγε την επιστολή σας να την “εγκαινιάσει” ευκαιρίας δοθείσης. Και σεις δώσατε μια πολύ καλή ευκαιρία. Αλλά το παιχνίδι της πολιτικής παντού έτσι παίζετε και δεν είναι εσείς να απορείτε. Ο κ. Μάνος πρέπει να απορεί, αλλά μάλλον είναι λίγο αργά για δάκρυα.

Και επειδή εδώ στην Ελλάδα σας μάθαμε ίσως λίγο αργότερα από ό,τι σας έμαθαν οι Berliner ανέτρεξα στο Twitter και διάβασα ξανά τα post σας. Θα αναφέρω μόνο ένα για να μην γίνω παραπάνω φλύαρη και εγώ: “Νέος ο Τσίπρας; Αυτός πέρασε κατευθείαν από την Γ’ λυκείου στην τρίτη ηλικία”. Λέτε ε; Μπορεί και να με πείθατε μιας και δεν είμαι και θαυμάστριά του, αλλά με την επιστολή μού τα χαλάσατε. Αν και πολύ νέος πολιτικά θελήσατε να συμπεριφερθείτε ως παλιά “καραβάνα”. Και από τέτοιες έχουμε πολλές. Εκλεγμένες και μή.

Σας εύχομαι herzlich η 18η Ιουνίου να σας βρει στη Βουλή ή ακόμη καλύτερα στο Ράιχσταγκ.

email
Πηγή άρθρου: protagon.gr