Ο Γεράσιμος Νοταράς ασφαλώς τέτοια υποκρισία προς το πρόσωπό του δεν θα επέτρεπε ποτέ

Είναι ντροπή η ανθρώπινη αυτή εξαθλίωση που υποτίθεται τιμούν και πιστεύουν στον Άγιο.

Είναι ντροπή η ανθρώπινη αυτή εξαθλίωση που υποτίθεται τιμούν και πιστεύουν στον Άγιο.

Σήμερα θα επαναληφθεί άλλη μια φορά αυτό το «πλιάτσικο» στη Μονή Αγίου Γερασίμου, το οποίο δεν ξεχνούν με τίποτα να το επαναλαμβάνουν δυο φορές το χρόνο, όχι για σεβασμό προς το πρόσωπο του Γεράσιμου Νοταρά, αλλά να βάλουν περισσότερα χρήματα στο παγκάρι της Μονής και της τοπικής εκκλησίας.

Αυτό το «πλιάτσικο» δυο φορές το χρόνο, θα πρέπει να σταματήσει. Να σταματήσει επιτέλους αυτή η εκμετάλλευση των πιστών. Θα πρέπει να επέμβει ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος της Εκκλησίας ώστε να το σταματήσουν. Ο Άγιος Γεράσιμος ασφαλώς τέτοια υποκρισία προς το πρόσωπό του δεν θα επέτρεπε ποτέ.

Τη βδομάδα αυτή έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αν θα πρέπει να παίρνει τα χρήματα από το πεζοδρόμιο και τους χώρους ενοικίασης από τους μικροπωλητές, ο Δήμος ή Μονή. Ένας διάλογος που επικράτησε η …..θρησκοληψία και ο ….φόβος των συμβούλων προς τον Άγιο Γεράσιμο. Έχει ανάγκη η Μονή 15 ή 16.000 ευρώ που μαζεύουν από τους εξαθλιωμένους μικροπωλητές.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όμως είναι όταν λένε και πιστεύουν ότι η γη ανήκει στη Μονή. Από πού και ως που η Μονή του Αγίου Γερασίμου έχει «νομή και εξουσία» πάνω στη γη των Κεφαλλήνων; Πάνω στη γη των κατοίκων των χωριών. Ποια ….συμβόλαια λένε κάτι τέτοια. Ποιοι ευθύνονται γι αυτή την κατοχή, παράνομη κατοχή της γης από της καλόγριες; Μήπως τους άφησε συμβόλαια ο Γεράσιμος Νοταράς, ο Άγιος Γεράσιμος δηλαδή; Μήπως έχουν στα χέρια συμβόλαια που αναφέρουν ότι η γη ανήκει στη Μονή;

Εδώ και τώρα να δώσουν στη δημοσιότητα οτιδήποτε αναφέρει ότι η γη γύρω από το Μοναστήρι τους ανήκει.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και από άλλες παρατάξεις πρόδωσαν τον κεφαλονίτικο λαό. Πρόδωσαν την πρόοδο της περιοχής. Ο Σπ. Ματιάτος θέλησε να τους προλάβει αλλά δεν τα κατάφερε. Ξέρει πολύ καλά πώς λειτουργούν οι καλόγριες, γι αυτό ήταν καταπέλτης. Που ακούστηκε, σε ποιο μέρος της χώρας, τα πεζοδρόμια δεν ανήκουν στο Δήμο; Πέστε μου ένα μέρος, μια πόλη που τα πεζοδρόμια ανήκουν σε ιδιώτες.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία δυο φορές το χρόνο, πολιτικοί και πολιτικάντηδες να παρελαύνουν κι εμείς να φωτογραφίζουμε.

Πρέπει να σταματήσει.

Δεν πρόκειται να πάω, πήγα τον Αύγουστο. Δεν πρόκειται να πάω στην μεγαλύτερη επιχείρηση με κέρδη αμύθητα, ποτέ και κανένας δεν έχει μάθει ποια είναι τα έσοδα της Μονής και γενικότερα της τοπικής εκκλησίας.

Και κάτι άλλο που έχει προβληματίσει του Κεφαλλήνες. Γιατί δεν παραιτείται ο Μητροπολίτης κ. Σπυρίδων, λόγω ηλικίας; Σε ποια ηλικία παραιτούνται οι Μητροπολίτες, όταν δεν θα μπορούν να περπατήσουν; Ήδη, υποβαστάζεται σε όλες τις εκδηλώσεις. Σήμερα στην περιφορά του Αγίου οι φήμες λένε ότι δεν θα είναι. Πότε ο Μητροπολίτης θα παραιτηθεί, σεβόμενος τη θέση του και τη θρησκεία του; Ο Μητροπολίτης θα πρέπει να είναι νέος και δραστήριος άνθρωπος. Να βρίσκεται παντού και σε όλες της δραστηριότητες του νησιού. Να καθοδηγεί το ποίμνιό του, όχι να το ….αποκοιμίζει.

email
Πηγή άρθρου: kefaloniaphotonews.gr