Ω γλυκιά μου Άνοιξη! Γυναίκες μαζωχτείτε! Το Κρουαζιερόπλοιο είναι εδώ!

Να τι έγραφε αυτός ο μεγάλος ο Λασκαράτος για την ωραία Άνοιξη, σε μία εποχή που η Κεφαλονιά είχε πλούτο, πνευματικό και υλικό. Μια εποχή που οι κότες και πάλι έτρεχαν πίσω από τα πίτουρα αλλά υπήρχαν άτομα σαν αυτόν για να βάλουν τους “ακτήμονες” της εποχής στη θέση τους.

Ἐδῶναι, ἐδῶναι, ἐπλάκωσε.
Γυναῖκες μαζωχτεῖτε.
Ὀμπρός, συναπαντῆστε τη
Ὀμπρὸς νὰν τὴ δεχτεῖτε.

Νά, νἄρχεται ἡ γλυκιὰ Ἄνοιξη
Λουλουδοστολισμένη,
Ἀπάνου σ᾿ ἕνα γαΐδαρο
Ἀντρίκια καθισμένη.

Κι ὀπίσωθέ της τρέχουνε
Κοπάδια γκαριστάδες,
Ὅλοι ζουρλοὶ ἀπὸ τὸ αἴσθημα,
Ὅλοι ζεστοὶ ἐραστάδες.

….

Ντροπή Κεφαλονίτες! Προς τους προγόνους σας! Αντί να πάρετε τη γιακέτα σας και να τηράτε τους ζουρλούς κοκκινοτρίχιδες να διαβένουν, τρέχετε πίσω από ένα Azura, μία Easyjet, μια Ryan air. Φρενήτιδα τις τελευταίες ημέρες, για να καθαρίσουμε τον ποπό μας, να βγάλουμε τη σημαία της Eνωμένης Ευρώπης από το πλυντήριο για να τη βάλουμε στο λιμάνι, να στήσουμε τις κάμερες στο αεροδρόμιο και δεν κοιτάμε απόξω που οι τρύπες στους δρόμους αντί να ρουφάνε τους προύχοντες ταλαιπωρούν τους κουζουλούς. Ήλπιζα ότι η κουρλαμάδα θα σταματούσε με τον κινέζο, αμ δε!

Και όλα αυτά, για να δεχτούμε αυτούς που θα μας δώσουν το ξεροκόματο αγοράζοντας ένα μήλο, μια μπανάνα και μια σαλάτα (που τα φέρουμε από την Ολλανδία στην Κεφαλονιά). Ένα ξεροκόματο για μια όμορφη φύση, παρακαταθήκη, που οι πρόγονοί σας σας έδωσαν και εσείς την καταστρέφετε.

Που ανάθεμά σας Τουρκόσποροι, μην αναφέρετε πάλι την Επτάνησο Πολιτεία. Αυτοί είχαν ένα θέατρο που έπαιζε όπερα, δεν έστεκε μόνο για τα δημοτικά συμβούλια και τους εξέχοντες καλεσμένους της EasyJet.

Αχ Αίνο, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα οι 100.000 έξυπνοι Κεφαλονίτες και οι απόγονοί τους που κάτι ήξεραν και έφυγαν το 1953 για να σε θυμούνται όπως σου αρμόζει!

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam