Παρεξηγημένοι Χρυσαυγίτες συλλαμβάνονται στο Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς

Τη Δευτέρα 11/6/2012, ομάδα συναγωνιστών της Χρυσής Αυγής απο το Ληξούρι προέβη σε εγκατάσταση πινακίδων πληροφόρησης στο “Μπαστούνι” των κρουαζιερόπλοιων στο Αργοστόλι. Οι συγκεκριμένες πινακίδες έδιναν πληροφορίες στους τουρίστες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να κάνουν το γύρο του Κουτάβου και να επισκεφτούν το “μοναδικό όμορφο μέρος της Κεφαλλονιάς” (“visit the only beautiful place in Kefalonia, called Kolompia” όπως έλεγαν επί λέξη).

Παρεξηγημένοι Χρυσαυγίτες συλλαμβάνονται στο Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς

Παρεξηγημένοι Χρυσαυγίτες συλλαμβάνονται στο Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς.

Οι Αργοστολιώτες όπως ήταν επόμενο αντέδρασαν και πήγαν να ζητήσουν τα ρέστα από τον κ. Κεκάτο και στη συνέχεια από τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση επειδή επέτρεψαν στους Ληξουριώτες να κάνουν τέτοια παρέμβαση σε Αργοστολιώτικο έδαφος. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες που είδαν απο μακριά την εγκατάσταση των πινακίδων ανέφεραν ότι οι Χρυσαυγίτες ήταν μαυριδεροί εγείροντας ερωτηματικά για τη νομιμότητα της εγκατάστασης αλλά και της παραμονής των συγκεκριμένων ατόμων εντός των Αργοστολιώτικων συνόρων. Η συγκεκριμένη καταγγελία έκανε το Δήμαρχο να επικοινωνήσει άμεσα με τον Διοικητή της Αστυνομίας και να ζητήσει έρευνα για το συμβάν. Ο Διοικητής με τη σειρά του διέταξε άμεσο αποκλεισμό των περασμάτων προς το Ληξούρι και την ομάδα Δίας να ελέγξει την περιοχή της Κρανιάς όπου πληροφορίες έφεραν τους συναγωνιστές να εμφανίζονται τελευταία φορά.

Η άμεση κινητοποίηση των αρχών απέδωσε καρπούς σήμερα καθώς εντοπίστηκαν και συνελλήφθησαν στο Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς ένα ζευγάρι υπηκόων Συρίας  ηλικίας 22 και 43 ετών και ένας 21χρονος υπήκοος Σομαλίας που έφεραν πλαστά έγγραφα και προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στις αποσκευές τους βρέθηκαν μπλουζάκια με την επιγραφή στο πίσω μέρος “Χρυσή Αυγή” και με μικρότερα γράμματα “Πυρήνας του πυρήνα Κεφαλονιάς”. Ύστερα από έρευνες τις Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί ζουν και εργάζoνται στο Ληξούρι εδώ και οκτώ χρόνια και θεωρούν τους εαυτούς τους Ληξουριώτες. Οι συλληφθέντες έχουν γίνει μέλη της Χρυσής Αυγής Ληξουρίου με βασική τους θέση την απέλαση των Αργοστολιωτών από την περιοχή τους. Μάλιστα φέρονται να υποστηρίζουν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου από στρατιώτες του που έμειναν τότε στις περιοχές τους, οπότε δηλώνουν ότι είναι Έλληνες! Όπως σχολιάζεται από υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας, η άμεση κινητοποίηση και ο αποκλεισμός των περασμάτων προς το Ληξούρι υποχρέωσε τους Ληξουριώτες να χρησιμοποιήσουν το Αεροδρόμιο ώστε να μην αποκλειστούν σε εχθρική περιοχή. Οι έρευνες όμως συνεχίζονται καθώς διερευνάται η παροχή πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς καθώς και πληροφορίες για υπόθαλψη εγκληματία από κάτοικο της περιοχής Λειβαθούς με καταγωγή από το Ληξούρι.

(Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα – όπως οι Κεφαλονίτες μόνο ξέρουν να κάνουν – χρησιμοποιώντας ελάχιστα πραγματικά στοιχεία από την ειδησεογραφία της 11ης και 12ης Ιουνίου 2012 και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.)

email