Περίεργες μεθοδεύσεις που ανησυχούν και εξοργίζουν

Πίθηκοι

Πίθηκοι

Τι ήταν πάλι αυτό που μας έβγαλε ο Δήμαρχος, ως ανακοίνωση των αρμοδίων Υπουργείων; Πως θα υπάρξουν ευνοικές ρυθμίσεις περί τα ασφαλιστικά για τους κεφαλονίτες επαγγελματίες που «αποδεδειγμένα» θίγονται από τους σεισμούς; Που το βρήκαν γραμμένο; Και πως δέχτηκε ο Δήμαρχος να βγάλει τέτοια ανακοίνωση χωρίς να εκδηλώνει ταυτόχρονα τη πλήρη αντίθεσή του, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την πλήρη κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής;

Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν σηκώνει παρερμηνείες: Περιοχή που κηρύσσεται “σεισμόπληκτη” απολαμβάνει στο έπακρο όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των σχετικών Νόμων! Και αυτές οι ρυθμίσεις, αφορούν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, χωρίς καμμιά εξαίρεση! Αυτό είναι ξεκάθαρο, σαφέστατο και δεν μπορεί να υπάρξει καμμιά άλλη “ερμηνεία!

Τι σημαίνει “αποδεδειγμένα”; Και ποιος δεν πλήττεται από τα δραματικά αποτελέσματα των σεισμών; Υπάρχουν φυσικά εκείνοι από τους συμπατριώτες μας που ειδαν τα σπίτια τους και τα καταστήματά τους να καταστρέφονται! Γι αυτούς θα πρέπει να υπάρξει άμεσα πλήρης αποζημίωση! ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! Και όχι ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ! Όσο …χαμηλότοκο κι αν είναι θα βάλει ακόμα ένα βρόγχο στο λαιμό του ταλαίπωρου μέσου κεφαλονίτη!

Από κει και πέρα ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες θίγονται ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ! Ηταν που ήταν νεκρή η αγορά, ήρθε κι ο σεισμός και την αποτέλειωσε! Με σχεδόν μηδενική κίνηση στην αγορά, πως θα μπορέσει ο επαγγελματίας, ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, απέναντι σε εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και άλλα; Όσοι είχαν ήδη προβεί σε ρυθμίσεις για τις οφειλές τους, μετά το σεισμό και τις τραγικές του συνέπειες έχουν άρα τις ίδιες με πριν δυνατότητες εξόφλησης;

Η περίεργη ανακοίνωση του Δημάρχου, ανακλήθηκε, λίγη ώρα μετά την αποστολή της. Με την σημείωση “θα σταλεί νέα, αργότερα”! Ελπίζουμε η “νεα” ανακοίνωση να μην έχει καμιά σχέση με την πρώτη! Ούτε θα “μιλάει” για “αποδεδειγμένη” ζημιά και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες! Πριν βγάλουν την οποιαδήποτε ανακοίνωση ας κοιτάξουν τι προβλέπει ακριβώς το νομικό καθεστώς της “σεισμόπληκτης” περιοχής! Και σε ότι αφορά το Δήμαρχο, αυτός, να μην δεχτεί να συνυπογράψει καμιά τέτοιου είδους “απόφαση”! ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ του νησιού! Γιατί , όλοι μα όλοι θα υποστούμε τις συνέπειές του, σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο Κράτος και τους φορείς του!

Ελπίζουμε, πιστεύουμε και ευχόμαστε, αυτή τουλάχιστον τη φορά, ο Δήμαρχος να θυμηθεί πως είναι Δήμαρχος της Κεφαλονιάς και όχι φερέφωνο και τσιράκι της μνημονιακής κυβέρνησης! Και ας θυσιάσει την “έγκριση” ή την “στήριξη” της ΝΔ στις επόμενες δημοτικές εκλογές, προκειμένου να στηρίξει ο ίδιος το δύστυχο κόσμο του νησιού που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιβιώσει! Κι’ αυτή θα είναι η μεγαλύτερη, ίσως υπηρεσία που θα έχει προσφέρει στο τόπο μας, λίγο πριν αποχωρήσει από το πολιτικό προσκήνιο. Και η απόδειξη πως, έστω και τη τελευταία στιγμή, λειτούργησε με ευαισθησία και ανθρωπιά, αφήνοντας στην άκρη υπολογισμούς και στρατηγικές με στόχο την επανεκλογή του..

Φωτης Χαλιώτης

email
Πηγή άρθρου: ionianpress.gr