Που πήγανε τα Κεφαλλονίτικα κόμματα;

Πολιτικά Κόμματα

Πολιτικά Κόμματα (Πηγή φωτογραφίας: onlycy.com)

Ρε παιδιά, τι γίνεται με τα κόμματα στη Κεφαλονιά; Υπάρχουνε; Γιατί ούτε βλέπω ούτε ακούω ούτε μαθαίνω να κουνιέται τίποτα.. Απολύτως τίποτα..

Κάποιες ανακοινωσούλες που και που, από τα αυτό-αποκαλούμενα “¨αντι-μνημονιακά”, δυοι-τρεις χούφτες νοματαίοι, σε κάθε πλευρά, που τόχουνε πάρει “ζεστά” κι’από κει και πέρα, το απόλυτο μηδέν..

Η ΝΔ; Χα,χα,χα,χα,χα, χα! Το ΠΑΣΟΚ; Χε,χε,χε,χε,χε,χε,χε,χε,χε! Η ΔΗΜΑΡ; ουπς! Ο ΛΑΟΣ; αμαν! Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες; Πα-πα-λα! ο ΣΥΡΙΖΑ; χμ.χμ.χμ..

Και σ αυτούς ακριβώς τους..ήχους, η Κεφαλονιά χορεύει το δικό της χορό, και κάθε..πιρουέτα τη φέρνει όλο και πιο κοντά στους γκρεμούς του δικού μας Ζάλογκου!

Κανένας μα κανένας δεν νοιάζεται για τι-πο-τα! Επειδή έχουνε πάρει είδηση το μέγεθος και την ένταση της λαϊκής οργής, όλοι μα όλοι λουφάζουν! Δεν βγάζουν κιχ! Γιατί δεν τους παίρνει! Επειδή σίγουρα δεν έχουν και απολύτως τίποτα να πουν! Πέραν ίσως του γνωστού(πλέον) και τετριμμένου “υπέρ” ή ‘κατά” του Μνημονίου.. Και καθάρισαν..

Μιλάμε για Νου-Δυο! Ποια Νου-δυο ρε; Ο Βαγγέλης άφαντος.. (Θα μιλήσει πάλι..10 μέρες πριν τις εκλογές, όποτε κι ‘αν γίνουν) . Οι υπόλοιποι περιμένουν το Βαγγέλη να τους καλέσει σε ΝΟΔΕ…Και οι άλλοι, ακούνε τους υπόλοιπους που δεν λένε τίποτα.

Υπάρχει βέβαια το.. ιθύνον… σκαλπ που ανα τακτά χρονικά διαστήματα, απολαμβάνει το καπουτσίνο του στο PREMIER με τη γνωστή και μη εξαιρετέα …υπάλληλό του, δίνοντάς της γραμμή και εφοδιάζοντάς την με..λασπότουβλα και όλα τα λοιπά απαραίτητα από-προσανατολιστικά και υλικά, για τη συνέχιση του ..αγώνα!

Κι’ από την άλλη, υπάρχει ,φυσικά και ο…. «εγώ είμαι η ΝΔ στη Κεφαλονιά» με το περιβόητο επιτελείο του, εκεί, στο φαιο-πράσινο (εσωτερικά) Μέγαρο, που, έχοντας χάσει εντελώς την επαφή με τον έξω κόσμο και το πόπολο, νομίζει πως είναι ακόμα ο ηγέτης και πλάθει… σχέδια για νέες νίκες, εκπονώντας …σενάρια, προεκλογικά και… άλλα, με συγγραφέα, σκηνοθέτη, διευθυντή παραγωγής, διευθυντή σκηνικών και υπεύθυνο ειδικών αποστολών, το γνωστό του σύμβουλο, συνεπικουρούμενο από τα …Ληξουριωτάκια του και τους λοιπούς κολαούζους!

Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί η παραπάνω κατάσταση και το όλο «γαλάζιο θέαμα», στο νησί! Θλίψη απέραντη, σε απόκοσμους ήχους και γκριζόμαυρες σκιές που θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε κηδεία και μνημόσυνο!

Για το ΠΑΣΟΚ τι να πούμε; Τίποτα. Τίποτα απολύτως γιατί απλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. κανένας! Πουθενά! Οι περισσότεροι μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, και όσοι απόμειναν δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ξεπεράσουν το πρώτο στάδιο του… ψαξίματος “ορέ τι πάθαμε και τώρα τι γίνεται”!

Ο ΛΑΟΣ, διαλύθηκε.. Οι πολιτευτές του πήρανε τα βουνά, και τις θάλασσες. Και απόμεινε μόνο ο Σπύρος ο Μπεκατώρος να απορεί για το πώς δεν μπόρεσε να τα προβλέψει όλα τούτα!

Υπάρχει βέβαια η ΔΗΜΑΡ και οι άνθρωποί της, πολύ αξιόλογοι και σοβαροί ως άτομα, που προσπαθούν να περάσουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, διατηρώντας την αριστερή τους φυσιογνωμία σε ένα λίγο αταίριαστο συνδυασμό με τον μνημονιακό φιλελευθερισμό που πονάει..

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπατε; α, ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ! Εδώ τα πράματα είναι πολύπλοκα! Γιατί απ’ ότι φαίνεται δεν έχουνε και πολλά περιθώρια για πρωτοβουλίες και δράση, σε ότι αφορά τουλάχιστον τη Κεφαλονιά! Να είναι άραγε πρόβλημα συνιστωσών ή απλώς, δεν έχουν προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της Κεφαλλονίτικης Κοινωνίας; Ανακοινώσεις και κριτική, με αφορισμούς, καταγγελίες και απορρίψεις, εντάξει… Αυτά είναι τα “εύκολα”, τα “αντιπολιτευτικά” τα “κόντρα”…. Από κει και πέρα όμως τι γίνεται; Τι σχέδια έχουν για τη Κεφαλονιά; Τι πρόγραμμα; Τι προτάσεις;

Αυτό είναι και θα είναι το πρόβλημά τους, γι αυτό και ήδη, αρκετοί απ’ αυτούς που τους ψήφισαν “αρνητικά”, τώρα το σκέφτονται και ετοιμάζονται να πετάξουνε σε άλλες αγκαλιές…

Υπάρχει βέβαια και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .Που συνεχίζεται να εκμεταλλεύεται την παντελή απουσία των άλλων κομμάτων από τον καθημερινό αγώνα του κοσμάκη και μπορεί και το “παίζει” μοναδική “λαϊκή” δύναμη..

Ξέχασα, είπατε, το ΚΚΕ; Κάνετε λάθος. Εγώ, δεν το ξέχασα. Αυτό κάνει ότι μπορεί το τελευταίο καιρό για να ξεχαστεί… Και όπως φαίνεται,στο τέλος θα το πετύχει…

Πηγή άρθρου: ionianpress.gr