Προσκυνώ τη μικρή Βαρβάρα απ΄τον Κολωνό, όχι την Αγία απ΄το Βατικανό

Προσκυνώ τη μικρή Βαρβάρα

Προσκυνώ τη μικρή Βαρβάρα

Βρίθει & ταλανίζεται η επικαιρότητα και ερεθίζεται το θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων με την πρωτοβουλία της υποδοχής -με τιμές αρχηγού κράτους μάλιστα- και περιοδείας των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από το Βατικανό. Μεγάλη η Χάρη της.

Με αφορμή την κίνηση αυτή, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Πολιτείας, χέρι – χέρι, περιπαίζουν αμφότερες την πίστη και την ελπίδα μεγάλης μερίδας πολιτών, με χυδαίο -τολμώ να πω- τρόπο:Αστείοι πολιτικοί (που δυστυχώς τυγχάνει να έχουν και την ιδιότητα του γιατρού) αποδίδουν ευεργετικές ιδιότητες στην ίαση ασθενειών από τα προαναφερθέντα λείψανα, την ώρα που άγιοι πατέρες αντιδρούν σε κάθε νηφάλια φωνή που τολμά να κάνει λόγο για ειδωλολατρεία, εμπαιγμό, θρησκευτικό τυχοδιωκτισμό.

Την ίδια ώρα ωστόσο που η Αγία Βαρβάρα “βουλιάζει” από πιστούς που σπεύδουν να προσκυνήσουν τα λείψανα από το Βατικανό, σχετικά κοντά, στον Κολωνό, μια άλλη Βαρβάρα, ευτυχώς όχι Αγία, μα δυστυχώς ανήλικη, φτωχή και απροστάτευτη, ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Ωστόσο, κάθεται σκυφτή, έχει φέρει τα γόνατά της στο πρόσωπο και κλαίει. Δύσκολα σηκώνει το κεφάλι, δύσκολα χαμογελά, δύσκολα θα βρουν δουλειά η γονείς της, δύσκολα θα μεγαλώσει με τα βασικά που θα όφειλε η κοινωνία να της παράσχει.

Ελπίζει δύσκολα, περνάει δύσκολα… Μεγάλη η πίκρα της…

Όμως, η κοινωνία δεν έχει μεριμνήσει γι’ αυτήν… Μεριμνεί τα τελευταία έτη για αποπληρωμές, διαπραγματεύσεις, προσκυνήματα, άρτους και θεάματα εν γένει…

Η άτυπη αυτή “μάχη” μεταξύ της Αγίας Βαρβάρας και της μικρής Βαρβάρας αποκτά μοιραία στοιχηματικές διαστάσεις. Στην Ελλάδα του σήμερα, η απόδοση υπέρ της Αγίας είναι μεγάλη, δίνει κέρδη. Στην εκκλησία και την Πολιτεία. Η απόδοση για την μικρή είναι μηδαμινή. Σιγά… Μόνο αυτήν θα ωφελούσε, εξάλλου…

Λογικό;

Η Αγία Βαρβάρα δίνει μόνο κέρδη – Η Μικρή Βαρβάρα δίνει μόνο πίκρα…

Ε, εσύ! Το’ βλεπες – Το’ παιξες;

email
Πηγή άρθρου: aixmi.gr