Σάμη: Oι Γλάροι της Σάμης, κοντά 2 χρόνια τώρα, μάταια περιμένουν το παπόρο

Λιμάνι Σάμης

Λιμάνι Σάμης

Θλιμένοι οι απογοητευμένοι οι Γλάροι της Σάμης, κοντά 2 χρόνια τώρα μάταια περιμένουν το καράβι (παπόρο) από την Πάτρα ,βουτάνε και ξανά βουτάνε γύρω απο την Αντίσαμο , πετάνε χαμηλά στο λιμάνι η στον Πάλιουρα λες και χαιρετάνε και ξαναφεύγουν πάλι για να περιμένουν το καράβι ξανά και ξανά.

Η Σάμη η αγαπημένη , η φιλόξενη που μας υποδεχόταν πάντα δινοντας μας νοερά το χέρι , να πατήσουμε στα αγαπημένα χωματά μας,νοσταλγικά δακρυσμένοι και συγκινημένοι , μια γνήσια αρχόντισσα με πλούσια κληρονομιά και καταγωγή από τα Ομηρικά χρόνια ,ακόμη, όπου άπειρα ευρήματα μαρτυρούν το ζηλευτικό πολιτισμό της και την κουλτούρα της , έχει όμως τώρα δυστυχώς μαραζώσει .

Βουβοί και μελαγχολικοί οι καλοκάγαθοι και γραφικοί κάτοικοί της περνοδιαβαίνουν με τα ποδήλατά τους , τους δρόμους και τα σοκάκια της , απορημένοι για την ερήμωση του τόπου τους .

Η φιλική και γλυκιά γειτονική μας Σάμη είναι δυστυχώς ένα μεγάλο θύμα της απληστίας και των συμφερόντων που μας επιβάλλονται ,χωρίς να μας ρωτήσουν και ισοπεδώνουν ο,τι έχει αξία στην εποχή μας και στη ζωή μας.

Μαζί με την αγάπη μου ας στείλουμε ένα μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους, οτί μπορεί να διαχειρίζονται την καθημερινότητα μας αλλά δεν μπορούν να διαχειριστούν τη συνείδησή μας, γι’αυτό ελπίζουμε να ξαναβρείς γρήγορα την ευτυχία, τη χαρά και επιτέλους οι Γλάροι σου να πετάνε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, ακούραστοι συνοδοί των καραβιών όλου του κόσμου αλλά και του δικού σου.

Λιλή Σπυράτου για τα vlahatasamis.gr

email