1η Σεπτεμβρίου θα μπαίνει πλέον το νέο έτος, αρχής γενομένης από το 2015

Ημερολόγιο

Ημερολόγιο (Πηγή φωτογραφιας:www.puul.net)

Σε μια ιστορική απόφαση προχώρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ημερομηνιών και Ώρας, η οποιά εδρεύει στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου, καθώς αποφάσισε για πρώτη φορά μετά το 1582 να εγκαταλείψει το γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο όριζε ως πρώτη ημέρα κάθε χρόνου την 1η Ιανουαρίου.

Τα τελευταία χρόνια, οι «αιρετικές» φωνές που υποστήριζαν πως η θέσπιση της Πρωτοχρονιάς την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου δεν είχε καμμία ουσία όλο και πλήθαιναν.   Βασικό τους επιχείρημα ήταν πως η έναρξη της σχολικής χρονιάς, της τηλεοπτικής σεζόν αλλά και της πλειονότητας των αθλητικών δραστηριοτήτων κάθε Σεπτέμβρη καθιστούσε πιο βολική και την καθιέρωση της πρωτοχρονιάς τον ίδιο μήνα. Οι λεγόμενοι «Σεπτεμβριανιστές» με επίσημα διαβήματά τους στην Ομοσπονδία Ημερομηνιών και Ώρας ζητούσαν την εγκατάλειψη του γρηγοριανού ημερολογίου και την καθιέρωση του «σεπτεμβριανού» με τα αιτήματα τους αρχικά να πέφτουν στο κενό. Η αλλαγή στην προεδρία της Ομοσπονδίας ωστόσο, ύστερα από την παραίτηση του συντηρητικού Τιμ Άμουδσεν και την αντικατάσταση του από τον πιο διαλλακτικό και προοδευτικό Κορνήλιους Ρατμπρέικερ, άλλαξε τα δεδομένα και άνοιξε το δρόμο για την ιστορική απόφαση.

Έτσι, ύστερα από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στις αρχές του Αυγούστου αποφασίστηκε η καταγγελία της σύμβασης αορίστου χρόνου με το γρηγοριανό ημερολόγιο και η υιοθέτηση του σεπτεμβριανού. Λόγω έλλειψης χρόνου για την εκτύπωση νέων ημερολογίων, αποφασίστηκε η καθιέρωση της πρωτοχρονιάς από 1η Σεπτεμβρίου να ισχύσει από τον επόμενο Σεπτέμβρη. Έτσι, την πρώτη ημέρα του ερχόμενου Ιανουαρίου θα μπει κανονικά το 2014, το οποίο ωστόσο θα διαρκέσει μόλις 8 μήνες, καθώς τον Σεπτέμβρη θα μπει το 2015. Oι 4 αυτοί χαμένοι μήνες θα παραχωρηθούν στους παλαιοημερολογίτες, οι οποίοι σταδιακά θα υοθετήσουν το γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο έμεινε ελεύθερο. Σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας Ημερολογίων και Ώρας, οι εορτές των Χριστουγέννων θα παραμείνουν ανεπηρέαστες ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το αν θα επηρεαστούν οι ζωδιακοί κύκλοι.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα).

Πηγή άρθρου: tokoulouri.com