Αυτά είναι τα καινούργια δρομολόγια τση Κεφαλονιάς… μέσω μπαστουνιού

Τα καινούργια δρομολόγια καραβιών

Τα καινούργια δρομολόγια καραβιών

Ρεντίκολο εγίναμε ωρέ πατριώτες! Μα κακό στο ντούρκο μας, πρέπει να κάνουμε δέκα διαόλου γύρες με τα παπόρια για να κάμουμε τη στραβομάρα μας με τσου Πατρινούς και τσου Αθηναίους. Χαίρε Επτάνησος πολιτεία, και ας ήμασταν σαν τα ζα των Άγγλων τότε. Εδεπά έρκεται ο Χουρμούζης και μας προλαβαίνει! Ανάθεμά το κεφάλι μας ευτυχώς που ο Χουρμούζης μας δίνει ρότα με τη έκθεσή του για τα οικόσημα τση Κεφαλονιάς στην Κοργιαλένιο γιατί πάει, τη σύνδεση με το Γελαδιστάν τη χάσαμε!

Ωρές, τί στο διάτανο γίνεται έδεπά; Τσι κουμπάρες παίζουμε; Τί με κόφτει εμένανε ποιος το έχει το παπόρο, τί με νοιάζει αν έχει πιάνο με πιανίστρια ή με πίθηκο ολόρτο ή καθιστό, τί με νοιάζει αν το έχουν οι Ζακυνθινοί ή το κουζουλάδι το άλλο. Άμα δε νογάνε να κάμουνε ένα δρομολόγιο τση προκοπής ας τα ρίξουνε στο πάτο της θάλασσας μωρέ! Να φάνε φκια τα άμοιρα τα ψάρια τουλάχιστο!

Να σας το πω απλά, δε με κόφτει το κογιονάρισμα, δε με κόφτει το κουτσομπολιό, με νοιάζει η στραβομάρα η δική μου. Τί θα γίνει επιτέλους; Μήπως να πάρουμε ένα παπόρο να βάλουμε ρότα για δυτικά μπας και δούμε άσπρη μέρα;  Τι να το κάμω που είμαστε το έκτο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα; Τί να το κάμω που είμαστε το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων; Τί να το κάμω αν έχουμε μπαστούνι για να έρκονται οι άλλοι εδώ αλλά εγώ να μη μπορώ να φύγω; Να κάτσω απάνω του;

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team