Αυτόνομο κράτος ζητούν να γίνει το Ληξούρι!

Αυτόνομο κράτος ζητούν να γίνει το Ληξούρι

Αυτόνομο κράτος ζητούν να γίνει το Ληξούρι

Το δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση και αυτοδιάθεση ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα οι χρήστες των λειτουργικών συστημάτων Linux.

Τη λύση ενάντια στην κοινωνική απομόνωση και την αποξένωση που αντιμετωπίζουν, έψαχναν εδώ και καιρό οι χρήστες Linux.

Η κόντρα τους με τον απλό λαό που χρησιμοποιεί Windows και με την αίρεση της Apple, τους έχει ωθήσει στο περιθώριο καθώς αποτελούν μειοψηφία του πληθυσμού.

Βρισκόμενοι εδώ και καιρό σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με τον ΟΗΕ, εκπρόσωποι των Linux έψαχναν ένα μέρος στο κόσμο όπου θα μπορούσαν όλοι οι χρήστες Linux να ζήσουν εκεί μόνοι τους, ευτυχισμένοι μεταξύ ομοίων.

Όπως δείχνουν τα πράγματα το μέρος στο οποίο κατέληξαν είναι το Ληξούρι της Κεφαλονιάς.

Η θάλασσα, ο καθαρός αέρας, οι καλές ευρυζωνικές συνδέσεις και το όνομα της πόλης που παραπέμπει στο αγαπημένο τους λειτουργικό, είναι μερικοί από τους παράγοντες που πρόκριναν αυτή την επιλογή.

Αν η Ελλάδα συναινέσει σε αυτή την πρόταση θα αποκτήσει την δική της Silicon Valley, καθώς μερικά από τα πιο δημιουργικά μυαλά της πληροφορικής θα μαζευτούν στο νησί του Ιονίου.

Η τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και το ξένο χρήμα που θα εισρεύσει στην αγορά του νησιού, θα τονώσει την οικονομία και θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Είναι αυτά όμως αρκετά για να παραχωρήσει το κράτος την κυριαρχία του στο νησί;

Την απόφαση αν το Ληξούρι παραμείνει ως έχει ή μετατραπεί σε Ληνουξούρι θα την μάθουμε σύντομα.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό  αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα).

email
Πηγή άρθρου: giros.gr