Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ λόγω της Δημοτικής Αστυνομίας

Τεράστια ανησυχία στους κόλπους της ΕΛΑΣ λόγω της ενσωμάτωσης της δημοτικής Αστυνομίας

Τεράστια ανησυχία στους κόλπους της ΕΛΑΣ λόγω της ενσωμάτωσης της δημοτικής Αστυνομίας

Μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα ανάμεσα στα μέλη των ομάδων Δέλτα, Δίας, Ζήτα αλλά και σε όσους κάνουν περιπολίες με περιπολικά, έχει δημιουργήσει η ανακοίνωση της απόφασης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για κλείσιμο της δημοτικής Αστυνομίας και ενσωμάτωση της στην ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί φοβούνται πως οι νέοι τους συνάδελφοι, γνωστοί για τις επιδόσεις τους στον έλεγχο των παραβάσεων παράνομου παρκαρίσματος, θα τους κόβουν συνεχώς κλήσεις.

Πηγές της ΓΑΔΑ επισημαίνουν πως από τη στιγμή που οι τέως δημοτικοί αστυνόμοι θα έχουν τον ίδιο βαθμό και τις ίδιες αρμοδιότητες με τους «κανονικούς» αστυνομικούς, δεν θα υπάρχει τίποτα που να τους εμποδίζει από το να τους επιδίδουν κλήσεις, μάλιστα κάτι τέτοιο θα βρίσκεται εντός των καθηκόντων τους.

Ηγετικό στέλεχος του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών υπαλλήλων δήλωσε σχετικά: «Μόλις συνειδητοποιήσαμε τον κίνδυνο επικράτησε πανικός. Είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Μέχρι τώρα δε μας ένοιαζε καν πού αφήναμε τα περιπολικά ή τις μηχανές μας, τα παρατούσαμε στη μέση του δρόμου για να πάμε στα Everest να πάρουμε καφέ και τυρόπιτες, άλλωστε είμαστε η Αστυνομία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παράνομο παρκάρισμα για εμάς. Οι νέοι συνάδελφοι θα πρέπει να αλλάξουν τις συνήθειες τους ή να βρεθεί κάποια άλλη λύση».

Για το πρόβλημα έχει ήδη ενημερωθεί η Κυβέρνηση, εντός της οποίας υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση του. Από το υπουργείο Οικονομικών διαρρέεται πως κάτι τέτοιο θα κάνει καλό στα έσοδα του κράτους, σε τέτοιο βαθμό που ίσως τελικά να καταφέρουμε να πιάσουμε τους στόχους του 2013 ενώ θα βοηθήσει σημαντικά και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Αντίθετα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης παίρνει το μέρος των αστυνομικών, φοβούμενο την αναστάτωση στην ΕΛΑΣ και το ενδεχόμενο ρήξεων μεταξύ των «παλιών» και των «νέων» αστυνόμων. Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ομολογεί πως δεν είχε προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη και αναζητεί συμβιβαστικές λύσεις.

Μια τέτοια λύση θα ήταν οι αστυνομικοί να μην πληρώνουν τις κλήσεις από την τσέπη τους, αλλά να τις καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία στο υπουργείο Οικονομικών με το σκεπτικό πως οι παραβάσεις θα τελούνται εν ώρα υπηρεσίας. Η ιδέα εξετάζεται σοβαρά από τους συνεργάτες του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρόλα αυτά μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν μπορεί να προχωρήσει, καθώς δεν έχει γίνει σαφές εάν κάτι τέτοιο θα έφερνε έσοδα στο κράτος λόγω αυξημένων εισπράξεων ή εάν θα δυσχέραινε την κατάσταση λόγω της εκτόξευσης των λειτουργικών δαπανών της Αστυνομίας.

Εκτός των άλλων, ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο η όλη υπόθεση να εξελιχθεί σε ένα λογικό κενό, σε μια παραδοξότητα από την οποία η χώρα δεν θα μπορεί να ξεφύγει για δεκαετίες.

Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα).

email
Πηγή άρθρου: tokoulouri.com