Αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με το προσωπικό προφίλ στο Facebook από το 2016

Κάρτα Facebook

Κάρτα Facebook

Αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με το προσωπικό προφίλ του καθενός στο Facebook ετοιμάζει η Ελλάδα σε κοινή πορεία με την Ε.Ε, τις Η.Π.Α και την Αυστραλία.

Πλέον το προφίλ θα θεωρείται ως επίσημο έγγραφο για κάθε νόμιμη χρήση. Το interface του πολυδιαδεδομένου κοινωνικού δικτύου θα εμπλουτιστεί με τα στοιχεία του κάθε Έλληνα πολίτη (ΑΦΜ, διεύθυνση πρώτης κατοικίας, συζυγική κατάτασταση) ο οποίος θα είναι και απόλυτα υπεύθυνος για την ορθή διατύπωσή τους καθώς και την επικύρωσή τους σε κάποιο ΚΕΠ.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, τότε ο χρήστης θα μπορεί πλέον να πηγαίνει παντού μόνο με την προφορική εκφώνηση του ονόματός του, καθώς θα ελέγχεται δια της ηλεκτρονικής ταυτοπροσωπίας, όπου ο έλεγχος και η αυθεντικότητα θα πιστοποιούνται άμεσα μέσω μερικών κλικ.

Νομοθετικές κυρώσεις προβλέπονται για όσους, μετά το πέρας την ενηλικίωσής τους, βάζουν φωτογραφίες προφίλ άλλων αντί της δικής τους (π.χ γατάκια, σκυλάκια, τοπία με λεζάντες τύπου «Μια μέρα ο έρωτας θα είναι και πάλι εδώ», διάσημους τραγουδιστές κτλ) καθώς και για όσους δίνουν ψευδή στοιχεία τόσο για την εξωτερική τους εμφάνιση όσο και για το relationship status τους.

Ανάλογο έλεγχο θα πραγματοποιεί και η εφορία κατά την διάρκεια απόδοσης φόρου, όπου θα ελέγχονται και όλα τα albums φωτογραφιών για τυχόν εμφανείς παραβάσεις ή «λαθάκια» στις δηλώσεις τεκμηρίων.

Κύκλοι της εκκλησίας, μετά την πληροφήρηση για την νέα αυτή οδηγία της Ε.Ε που πρόκειται να ισχύσει από το 2016, έχουν ήδη έρθει σε άμεση επαφή με την Τρόικα, τον Πρωθυπουργό,κ. Σαμαρά, αλλά και τον ίδιο τον Mark Zuckerberg, ώστε τουλάχιστον να αναγράφεται σε κάποιο εμφανές σημείο το θρήσκευμα του κάθε πολίτη και να υπάρχει εμφανής σηματοδότηση με τη μορφή ενός σταυρού, δίπλα στο εικονίδιο κάθε Έλληνα χρήστη.

Η πρωτοποριακή αυτή κίνηση αναμένεται να σπάσει κάθε φράγμα που ορθώνεται ακόμα ως προς την διαφορά των λαών και να επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση και επικοινωνία όλων των ανθρώπων του κόσμου ανεξαρτήτως γλώσσας. Επιπλέον βελτιώσεις θα θεσπίζουν και ένα σύστημα αξιολόγησης του κάθε ανθρώπου μέσω του προφιλ του, με χρήση κάποιας βαθμολόγικής κλίμακας με απώτερο σκοπό να μπορεί ο καθένας να αναζητήσει κάποιον άμεσα βάζοντας τις αξιολογητικές παραμέτρους που χρειάζεται, είτε πρόκειται για ερωτικό ταίρι, είτε για επαγγλεματική συνεργασία, είτε απλά για παρέα.

Μέχρι στιγμής, όλες οι Ασιατικές χώρες αποφάσισαν ομόφωνα να μην συμμετέχουν στα νέα μέτρα, ενώ η Βόρειος Κορέα απείλησε πως θα αρχίσει βομβαρδισμούς μιας και δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά σε τέτοιες διαβολικές εξελίξεις.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Πηγή άρθρου: tokoulouri.com