Αργία από το 2014 η 2η Ιανουαρίου

Ύπνος στη δουλειά

Ύπνος στη δουλειά

Στην απόφαση να κηρυχθεί επίσημη αργία από το 2014 η δεύτερη μέρα του έτους (2 Ιανουαρίου) οδηγείται η Κυβέρνηση μετά τα όσα συνέβησαν χθες σε χώρους εργασίας ανά την επικράτεια.

Οι κραιπάλες και το ξενύχτι στο οποίο όλοι επιδίδονται την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να περνάνε τη μεγαλύτερη διάρκεια της πρώτης ημέρας του χρόνου στο κρεβάτι, προσπαθώντας να συνέλθουν.

Κάτι τέτοιο σπάνια καθίσταται δυνατό και έτσι το 76% του εργατικού δυναμικού της χώρας πηγαίνει στο γραφείο του άυπνο, με πονοκέφαλο και νεύρα που αγγίζουν αυτά της πρώτης μέρας επιστροφής από τις θερινές διακοπές.

Παράλληλα, το πρωινό της 2ης Ιανουαρίου έχει χαρακτηριστεί από επιστήμονες ως η απόλυτη στιγμή συνειδητοποίησης της λήξης των χριστουγεννιάτικων διακοπών, γεγονός που εύλογα δημιουργεί την χειρότερη δυνατή ψυχολογία στους εργαζόμενους.

Τα παραπάνω δεδομένα οδήγησαν σε διάφορα τραγελαφικά στιγμιότυπα τα οποία παρατηρήθηκαν χθες σε χώρους εργασίας

. Ένας υπάλληλος σε διαφημιστική εταιρεία πέρασε 4 ώρες στην τουαλέτα, ένας λογιστής μεγάλης εταιρείας σπατάλησε 47 λεπτά για να βγάλει μια φωτοτυπία, μια γραμματέας δικηγορικού γραφείου έγραψε μια επιστολή 123 λέξεων σε 2,5 ώρες ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ένα όχημα καθαριότητας του δήμου Κηφισιάς βρέθηκε να μαζεύει σκουπίδια στη Γλυφάδα.

Κλιμάκια του Υπουργείου Εργασίας τονίζουν πως μόνο το 23% όσων δούλευαν κατά τη χθεσινή ημέρα κατόρθωσαν να μείνουν ξύπνιοι καθ’όλη τη διάρκεια του 8ωρου ενώ οι καυγάδες ανάμεσα σε συναδέλφους αυξήθηκαν κατά 243% λόγω των νεύρων που έφεραν η κούραση και η αυπνία.

Όπως τόνισε στο «Κουλούρι» πηγή του Υπουργείου Εργασίας: «Μελέτες έδειξαν πως η παραγωγικότητα κατά τη χθεσινή ημέρα άγγιξε μόλις το 4%, γεγονός που οδήγησε την εθνική οικονομία σε ανεπανόρθωτες ζημιές.

Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ορίσουμε την δεύτερη ημέρα του έτους ως αργία και να καταργήσουμε την αργία της 25ης Μαρτίου μιας και έχουν περάσει πλέον τόσα χρόνια από το μακρινό 1821. Το μόνο που φοβόμαστε είναι πιθανές αντιδράσεις από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.»  Θετικά εμφανίζονται και τα μέλη της Τρόικας σε μια τέτοια απόφαση και αναμένονται άμεσα εξελίξεις για τις οποίες το «Κουλούρι» θα είναι το πρώτο που θα σας ενημερώσει.

email
Πηγή άρθρου: tokoulouri.com