Γιατί Ευρωδραχμή και όχι Δραχμόευρω;

Βαρουφάκης - Σόιμπλε

Βαρουφάκης – Σόιμπλε

Κατηγορηματικά αντίθετος με το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την εισαγωγή  του διπλού νομίσματος της ευρωδραχμής στη χώρα μας, εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας στον Γερμανό ομολογό του ένα καινούργιο νόμισμα του οποίου αποτελεί προσωπικός εμπνευστής από τα χρόνια των φοιτητικών του χρόνων.

Πρόκειται για το γνωστό και ως δραχμόευρω το οποίο σε σχέση με την ευρωδραχμή χαρακτηρίζεται από ευνοϊκή ισοτιμία και σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών μπορεί να γεφυρώσει σε κλάσματα δευτερολέπτου όλες τις αντιμαχόμενες τάσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα του νομίσματος.

Ακολουθούν όλες οι σημερινες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το ζήτημα:

«Αφού οι θεσμοί θέλουν τρανσέξουαλ νομίσματα ευκαιρία να υλοποιήσουμε μία παλιά μου σκέψη η οποία είναι και οικονομικά ωφέλιμη για την χώρα.

Αντίθετα με την ευρωδραχμή που υποχρεωτικά απαιτεί νομισματοκοπείο,  η εκτύπωση του δραχμόευρου μπορεί να γίνει γρήγορα και απλά από την κυρία Ραχήλ Μακρή.

Για όσους δεν γνωρίζουν από χθες το βράδυ η κυρία Μακρή απέκτησε την απαιτούμενη πιστοποίηση για εκτύπωση κι άλλων νομισμάτων πέρα του ευρώ.

Εάν λοιπόν ο κύριος Σόιμπλε θέλει σώνει και καλά διπλό νόμισμα καλά θα κάνει να δεχτεί το δραχμόευρω, διαφορετικά θα φέρει στον ακέραιο την ευθύνη για νομίσματα όπως το Λαφαζάνι,το Ραχηλιάρικο, το Κοντορούβλι, ή ακόμη και το Φλαμπουράριο.

Η παραπάνω πρόταση ισχύει φυσικά μόνο για την περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία με τους δανειστές, και η έξοδος από το ευρώ καταστεί μονόδρομος».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο αποτελεί προιόν επινόησης με σκοπό την ΣΑΤΙΡΑ! Καταναλώστε το υπεύθυνα!

email