ΙΕΚ Θρησκευτικών και Πολιτικής, από Πολύδωρα

Γέροντας Πολύδωρας

Ο Γέροντας Πολύδωρας, ανάμεσα στους Μαθητές του, διδάσκει μεταξύ Ο Γέροντας Πολύδωρας, ανάμεσα στους Μαθητές του, διδάσκει μεταξύάλλων, πώς μπορείς να ρίχνεις τις ευθύνες πάντα στον Άνεμο ή στις Συνωμοσίες της Νέας Τάξης που διαβάζεις στο Internet (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Το σκηνικό στην αίθουσα – ή μάλλον στη σπηλιά – διδασκαλίας, θυμίζει τον πίνακα του Γύζη «Κρυφό Σχολειό». Επίτηδες, μια και ο ίδιος ο κοσμοκαλόγερος Βύρων, αποκαλεί τη σχολή του «Κρυφό ΙΕΚ», θέλοντας να υπογραμμίσει έτσι, ότι πρόκειται πάνω απ΄’ όλα, για μια «Κιβωτό Πολιτικών Αξιών».

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός, διδάσκει χρησιμοποιώντας μια οθόνη plasma τελευταίας τεχνολογίας, που μεταδίδει ένδοξες στιγμές τις καριέρας του. Όπως π.χ. το «Θαύμα των Αγροφυλάκων», τότε που κατάφερε μόνο με τον Λόγο και την Πίστη στο Θεό, να μονιμοποιήσει 300 ανειδίκευτους Πιστούς, ονομάζοντάς τους «Οικολογική Αστυνομία». Θαύμα που ακόμα και σήμερα μιλάνε γι’ αυτό με δέος οι νεώτερες γενιές.

Στα σχέδιά του «Δάσκαλου Βύρωνα», όπως ζητάει πλέον να τον αποκαλούν οι μαθητές του, είναι να επιλέξει τους 12 καλύτερους και να περιοδεύσει στην ελληνική επικράτεια, βγάζοντας λόγους, μετατρέποντας τα χρέη σε επιδόματα, περπατώντας πάνω σε θάλασσα από καταγγελίες συνωμοσιών, θεραπευοντας μαϊμού τυφλούς  και πολλαπλασιάζοντας τις θέσεις εργασίας, ώστε να μπορέσουν να διοριστούν όλοι.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

email
Πηγή άρθρου: protagon.gr