Υπαγωγή (και) των γυναικείων μπαλκονιών στον ΕΝΦΙΑ απαιτεί η Τρόικα!

Τρόικα

Τρόικα

Ένα πρωτοφανές και άκρως προκλητικό αίτημα έθεσαν στον τραπέζι των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση εκπρόσωποι της τέως Τροίκας που πλέον ονομάζεται «Brussels Group».

Δεν πίστευε στα αυτιά του ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη του «Brussels Group» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαίτησε την άμεση εξομοίωση των μπαλκονιών των Ελληνίδων με πραγματικά ακίνητα ώστε να γίνει εφικτή η υπαγωγή τους στο τρέχον καθεστώς του ΕΝΦΙΑ.

«Κατά τη διάρκεια περιπάτου που πραγματοποιήσαμε με τους συναδέλφους μου σε διάφορα σημεία της Αθήνας διαπιστώσαμε πως μεγάλη μερίδα των γυναικών της χώρας σας πέρα απο γοητευτική εμφάνιση διαθέτει και εντυπωσιακού μέγεθους μπαλκόνια.

Φρονούμε λοιπόν πως, με αφορμή και την άμεση ανάγκη κάλυψης της μεγάλης τρύπας που έχει δημιουργηθεί στα έσοδα τους κράτους σας τους τελευταίους μήνες, η νομική εξομόιωση των επίμαχων μπαλκονιών με αληθινή κατηγορία ακινήτων που θα εντάσσεται φυσικά σε ξεχωριστή φορολογική κλίμακα, αποτελεί μονόδρομο.

Νομίζουμε πως με την παραπάνω δυναμική επέκταση στις κατηγορίες φορολογούμενων ακινήτων, η αύξηση των εσόδων σας θα είναι θεαματική και θα καταστήσει σίγουρα την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ένα άκρως πιθανό σενάριο».

είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κοστέλο στον έκπληκτο Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος αντέδρασε σθεναρά στην παραπάνω πρόταση χαρακτηρίζοντάς την όχι μόνο οικονομικά εξοντωτική για τον γυναικείο πληθυσμό της πατρίδας μας, αλλά και σκανδαλωδώς σεξιστική.

Ο Ιρλανδός πάντως φάνηκε ανυποχώρητος στην άποψή του ζητώντας μάλιστα από τον τσάρο της ελληνικής οικονομίας την άμεση απογραφή των ακριβών διαστάσεων των μπαλκονιών κάθε Ελληνίδας.

Μάλιστα προσφέρθηκε πως σε περίπτωση που η ιδέα αυτή διεύρυνσης του ΕΝΦΙΑ γίνει δεκτή από την κυβέρνηση, πολυάριθμό εξειδικευμένο κλιμάκιο Γερμανών φοροελεγκτών με υψηλές γνώσεις γυναικείας ανατομίας θα επισκεφθεί τις επομενες μέρες τη χώρα μας με σκοπό την άμεση περαίωση της πανελλαδικής απογραφής των μπαλκονιών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης το πρωί της Κυριακής επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για την προκλητική αυτή απαίτηση των Τροικανών.

«Αλέξη, έχουμε θέμα.

Οι τύποι έχουν σαλτάρει εντελώς.

Μου ζητάνε τώρα να βάλουμε φόρο και στα βυζιά των γυναικών βαφτίζοντάς τα κανονικά μπαλκόνια σαν και αυτά που έχουν τα σπίτια.

Πήρα ήδη τηλέφωνο κάποιες φίλες της γυναίκας μου που ξέρω ότι τα έχουν μεγάλα και τις πρότεινα να αρχίζουν να ψάχνουν για πλαστικό χειρουργό».

είπε -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Οικονομικών στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του ταυτόχρονα να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί από την κυβέρνηση εάν στο συγκεκριμένο ζήτημα θα μπει κόκκινη γραμμή.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό , αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

email
Πηγή άρθρου: komikotragiko.wordpress.com