Κλειστές οι εκκλησιές την επόμενη εβδομάδα….

Προσκύνημα

Προσκύνημα

Κλειστές οι εκκλησιές την επόμενη εβδομάδα ώστε να καθαριστούν οι εικόνες από το κραγιόν.

Σε μια κίνηση που αναμένεται να προβληματίσει τους πιστούς προχώρησε ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχων που διεξήχθησαν σε αρκετούς ναούς μετά την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία και γέμισαν με πλήθος πιστών, διαπιστώθηκε πως σχεδόν όλες οι εικόνες που ήταν διαθέσιμες για προσκύνημα είχαν εμφανέστατα σημάδια από κραγιόν.

Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα αναφέρουν, πως ο Αρχιεπίσκοπος ήταν έξαλλος μόλις οι υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής του μετέφεραν το θέαμα που είχαν αντικρίσει και αφού σιγουρεύτηκε πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους θαύμα, θέλησε άμεσα να προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

Έτσι, και με απόφαση του ίδιου του Ιερώνυμου, την επόμενη εβδομάδα οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί με σκοπό να καθαριστούν όλες οι εικόνες από το κραγιόν, αλλά και σαν μια πράξη προειδοποίησης προς τους πιστούς ώστε να σέβονται τον ιερό χώρο της Εκκλησίας.

Πάντως, διχασμένο φαίνεται να είναι το ποίμνιο στο άκουσμα της απόφασης. «Ορθά έπραξε ο μακαριότατος ως πεφωτισμένος που είναι. Η Εκκλησία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να έρχονται όλοι και όλες ξεβράκωτοι», μας λέει  ο Αλέξανδρος, νεωκόρος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, για να συνεχίσει: «Μπήκαμε στο ναό την επόμενη ημέρα και αντικρίσαμε έναν εφιάλτη!

Οι Άγιοι στις εικόνες έμοιαζαν με τρομακτικούς κλόουν. Μα να τους φιλούν και στο στόμα οι τρισκατάρατες;» ολοκληρώνει εν μέσω σταυροκοπήματος.

Ωστόσο, δεν έλειψε και ο αντίλογος όπως μας τον παρουσιάζει η Άννα . «Σέβομαι τα Θεία και είμαι από θρησκευόμενη οικογένεια. Ωστόσο θέλω να είμαι περιποιημένη όταν πηγαίνω να γιορτάσω με τους συνανθρώπους μου. Και εντάξει δηλαδή αν υπάρξει και κανένα τυχερό κακό είναι; Ευλογημένο από το Θεό δεν θα είναι;» μας εξηγεί η Άννα αισθανόμενη εμφανώς αδικημένη.

Σε κάθε περίπτωση, η Αρχιεπισκοπή φαίνεται να εξετάζει πρόσθετες πιθανές λύσεις στο προαναφερθέν ζήτημα, όπως η τοποθέτηση ειδικής αφαιρούμενης ζελατίνας στις εικόνες ή η εφαρμογή ειδικού υλικού, μη φιλικού προς το κραγιόν, στην επιφάνειά τους ούτως ώστε οι φέρουσες κραγιόν πιστές να το σκέφτονται δύο φορές πριν ασπαστούν την εικόνα.

Υ.Γ : (Το κείμενο είναι χιουμοριστικό με σκοπό την Σάτιρα. Καταναλώστε το υπεύθυνα.)

Πηγή άρθρου: tokoulouri.com