Κουραμπιές : Ζηλεύω παθολογικά τα μελομακάρονα

Κουραμπιές

Κουραμπιές

Άλλη μια εορταστική περίοδος στην οποία βρίσκομαι στη σκιά των μελομακάρονων, άλλη μια εορταστική περίοδος στην οποία είμαι η δεύτερη επιλογή, πίσω από από τους σταρ των Χριστουγέννων, αυτά τα αηδιαστικά νόστιμα γλυκίσματα από αλεύρι και μέλι.

Δεν καταλαβαίνω γιατί με φτιάχνετε, αφού στο τέλος όλοι τρώτε τα μελομακάρονα και με κατηγορείτε κιόλας ότι πιάνω χώρο και λερώνω. Κάθε χρόνο με το που μπαίνει ο Δεκέμβρης ξεκινάνε τα μελομακάρονα να με προκαλούν να βάλουμε στοίχημα για το ποια θα φαγωθούν περισσότερο και το χειρότερο είναι ότι αρνούμαι να το δεχτώ, διότι γνωρίζω ότι όλοι και πάλι θα προτιμήσουν αυτά. Ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που με προτιμάνε ντρέπονται να το παραδεχτούν αφού όλος ο κόσμος τους στραβοκοιτάζει. Πιο φιλικά σε κοιτάζουν αν πεις ότι παίρνεις ναρκωτικά παρά αν πεις ότι προτιμάς του κουραμπιέδες.

Νιώθω ότι είμαι θύμα προκατάληψης και ρατσισμού. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση της ζάχαρης άχνης είναι μια προβοκάτσια που έχει σαν στόχο να με κάνει να λερώνω ώστε ο κόσμος να αποφεύγει να με πιάσει στα χέρια του. Και φυσικά όταν έχουν δώσει το όνομά μου για να χαρακτηρίσουν κάποιον ως δειλό, πως είναι δυνατόν να γίνω συμπαθής;

Δεν σας κρύβω ότι όταν τα φώτα σβήνουν, βλέπω τα μελομακάρονα να κοιμούνται γαλήνια και τα μάτια μου δακρύζουν από τη ζήλια. Θα μπορούσε τουλάχιστον ο κόσμος να σταματήσει να με φτιάχνει τα Χριστούγεννα, ώστε να μην έχω να ανταγωνιστώ τα μελομακάρονα και να με σερβίρουν στις κηδείες, ώστε να με συγκρίνουν με τα κόλλυβα. Προς το παρόν σκοπεύω να κάνω υπομονή, μέχρι να περάσουν κι οι φετινές γιορτές και από του χρόνου ίσως ζητήσω μετάθεση.

Άλλωστε κι εγώ τα μελομακάρονα προτιμώ

email
Πηγή άρθρου: tokoulouri.com