Κρίση στη Χρυσή Αυγή: Μακρυμάλληδες Vs Κουρεμένων

Μιά κρίση που υπέβοσκε εδώ και καιρό στους κόλπους της ελληνικής ακροδεξιάς, τελικά ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή το επεισόδιο ανάμεσα στη Λιάνα Κανέλλη και τον Ηλία Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Φθιώτιδας κ Μπαρμπαρούσης, γνωστός και ως «Διάκος» ή «Καραϊσκάκης», με χθεσινές του δηλώσεις, επιτέθηκε ευθέως εναντίον του υπεύθυνου τύπου του κόμματος, λέγοντας ότι «αντί για σφαλιάρες θα έπρεπε να της έχει ρίξει κλωτσές»! Με άλλα λόγια τον κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ για «μαλθακότητα», για ενδοτισμό απέναντι στο «Κουμούνι» και για πλημελή άσκηση των καθηκόντων του κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού!

Έτοιμοι να λύσουν τις εσωκομματικές τους διαφορές με το kickboxing τα δύο κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Ηλίας Κσσιδιάρης, με διατητή τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Έτοιμοι να λύσουν τις εσωκομματικές τους διαφορές με το kickboxing τα δύο κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Ηλίας Κσσιδιάρης, με διατητή τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Βέβαια η κλιμάκωση της κόντρας ανάμεσα στα δύο κορυφαία στελέχη ήταν ζήτημα χρόνου για όσους γνωρίζουν από μέσα τις εσωτερικές ισοροπίες στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Η «βεντέτα τους χρονολογείται πολύ από πολύ παλιά και οι πραγματικές της αιτίες βρίσκονται στην διαφορετική φιλοσοφική θεώρηση που έχουν πάνω στο θέμα των μαλλιών: Από τη μια ο Καιάδας, ο Κασιδιάρης και οι άλλοι που ξυρίζουν το κεφάλι τους θεωρούν τα μακρια μαλλιά τύπου Μπαρμπαρούση, «κρυφογιεγιέδικα» και «λαϊκά». Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης υπερασπίζεται τις κωμμωτικές του επιλογές και κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι δεν έχουν το σθένος να παραδεχτούν ότι είναι φαλακροί.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας, έφθασαν πολύ κοντά στο «θερμό επεισόδιο» καθώς ο Κασιδιάρης άφηνε συνέχεια αιχμές για το πρόβλημα πυτιρίδας του Μπαρμπαρούση τον οποίο επίσης κατηγορούσε ως «άλουστο». Ευτυχώς τότε η χειροδικία απεφεύχθη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και οι δύο άντρες επιφυλλάχθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους αργότερα.

Τώρα λοιπόν, με το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος να έχει γίνει εκρηκτικό και με τη διάσπαση να είναι πλέον ορατή, η παρέμβαση του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη: Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τα πράγματα, ο πρόδρος κάλεσε τους εκπροσώπους των δύο αντίπαλων τάσεων, να λύσουν τις διαφορές τους όπως αρμόζει σε ένα σωστό Χρυσαυγίτη: Σε ένα αγώνα debate – kickboxing. Με την μικρή προσαρμογή ότι εναλλάξ σε κάθε γύρο, ο ένας θα παριστάνει την γυναίκα που βγάζει γλώσσα, ώστε να μπορέσει ο αντίπαλός του να βρεί το κουράγιο και να επιτεθεί.

Τέλος σημαντικό ρόλο στην έκβαση της μάχης, αναμένεται να παίξει και η ομάδα των βαμμένων μαλλιών οι οποία προς το παρόν, κρατάει μια στάση αυστηρής ουδετερότητας. Όλοι όμως περιμένουν τις δηλώσεις του αρχηγού της κ. Χρήστου Παππά, καθώς είναι προφανές ότι η στάση αυτή θα αλλάξει τη μέρα του αγώνα.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

email
Πηγή άρθρου: Από το Moufanet του protagon.gr