Νεκρός 32χρονος που δεν έκανε «safely remove» το usb stick

USB Stick

USB Stick

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η αμέλεια ενός 32χρονου υπαλλήλου εταιρείας πληροφορικής από το Καλαμάκι. Ο άνδρας, δανείστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από ένα συνάδελφο του ένα usb stick, το οποίο περιείχε 3 επεισόδια της αμερικάνικης σειράς «Homeland» και το τελευταίο album της Ke$ha.

Μόλις επέστρεψε σπίτι του, τοποθέτησε το στικάκι στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και αφού μετέφερε το περιεχόμενο του το αφαίρεσε δίχως να πατήσει πρώτα την επιλογή «safely remove usb». Από τότε τα ίχνη του 32χρονου χάθηκαν και την Πέμπτη δεν εμφανίστηκε στο γραφείο προκαλώντας τις ανησυχίες των συναδέλφων του αλλά και της 29χρονης Λίας, η οποία εργάζεται στο φωτοτυπικό και ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον άνδρα εδώ και χρόνια.

Αργά χθες το βράδυ, η Λία ειδοποίησε τους συγγενείς του άτυχου άνδρα, οι οποίοι πήγαν στο διαμέρισμα του και τον βρήκαν νεκρό στο γραφείο του, κρατώντας στο χέρι του το μοιραίο usb. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, δηλαδή της εκούσιας αφαίρεσης του usb δίχως να γίνει πρώτα safely removed, γνωρίζοντας τις θανατηφόρες συνέπεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

Όπως τόνισε στο «Κουλούρι» υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας, «οι θάνατοι από τις αφαιρέσεις usb έχουν εξελιχθεί δυστυχώς σε μάστιγα. Πλέον χάνουμε περισσότερους συμπολίτες μας από τα θανατηφόρα στικάκια παρά από τα ναρκωτικά ή τα τροχαία ατυχήματα.  Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί ενώ ενημερώνουμε τον κόσμο πως λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για τη σωστό τρόπο αφαίρεσης των usb.»

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να ξεκινήσει καμπάνια με αφίσες και διαφημιστικά σποτ τα οποία θα έχουν σαν κεντρικό σύνθημα τη φράση «Κάνε safely remove το usb σου και όχι τη ζωή σου» στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και θα έχει σκοπό την ενημέρωση και την αφύπνιση του κόσμου γύρω από αυτό το σοβαρό και επικίνδυνο θέμα.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

email
Πηγή άρθρου: tokoulouri.com