Ρεπορτάζ: Στα άδυτα μιας σκευωρίας στην Κεφαλονιά

Λιμάνι Κεφαλονιάς

Λιμάνι Κεφαλονιάς

Το KefaloniaToday έχει στη διάθεσή του κατά αποκλειστικότητα τη μελέτη σεισμικότητας της περιοχής μας από πανεπιστήμιο του εξωτερικού που χρηματοδοτείται από άγνωστη πηγή τα τελευταία δέκα χρόνια. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μέρος της συγκεκριμένης μελέτης είναι οι επιπτώσεις των σεισμών στο διαχωρισμό της Κεφαλονιάς σε μικρότερα νησιά σε βάθος χρόνου.

Δεδομένης της υψηλής σεισμικότητας της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια, τους αεροψεκασμούς που οι Κεφαλονίτες με τάματα στον Άγιο προσπαθούν να δικαιολογήσουν αλλά και την εμφάνιση αγνώστων αντικειμένων στον ουρανό της Κεφαλονιάς θεωρήσαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε σε βάθος τη δημοσιογραφική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας λοιπόν, το 2002 στη θέση Πετανούς του Ληξουριού ντόπιος βοσκός της περιοχής αφού παρακολούθησε για πολύ ώρα ένα υπερπολυτελές γιοτ να κάνει βόλτες στον κόλπο, τελικά είδε μία ομάδα γενειοφόρων να κατεβαίνουν προς την παραλία, χτενίζοντας ταυτόχρονα τις γενειάδες τους, να επιβιβάζονται σε ταχύπλοο. Τους έπεσε μία χτένα καθώς χτενίζονταν. Παρά την προσπάθειά του να τους προλάβει και να του τη δώσει πίσω φωνάζοντάς τους “σταθείτε δίφραγκα! σταθείτε! δίφραγκα! σας έπεσε η βούρτσα!” αυτοί τελικά έφτασαν στο γιοτ και έφυγαν. Καταφέραμε να έχουμε αυτή τη μαρτυρία από τον ίδιο το βοσκό ο οποίος μας έδειξε και τη βούρτσα που κρατά έως σήμερα.

Ως συνέχεια πρέπει να αναφέρουμε ότι η στοιχειοθετημένη ενημέρωση από τον κ. Γεράσιμο Φόρτε πριν από κάποιους μήνες σχετικά με τις υποτιθέμενες “αθώες” γεωτρήσεις κοντά στα Καρδακάτα οι οποίες τελικά εξυπηρετούν συμφέροντα αγνώστων καθώς και η πρόσφατη αγορά του νησιού Οξιά από τον Εμίρη του Κατάρ προκύπτει ότι ανήκουν στην ίδια πολύ καλά μελετημένη σκευωρία.

Άτομο που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και γνωρίζει σε βάθος αυτή τη σκευωρία μας δήλωσε ότι “δεν είναι τυχαίο ότι οι ψεκασμοί γίνονται μόνο πάνω από την περιοχή του Αργοστολιού και όχι στο Ληξούρι”. Η ίδια πηγή μας επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν επαφές των Ληξουριωτών πριν από περίπου 10 χρόνια με το Κατάρ ώστε να δώσουν χρήματα στον Εμίρη και να τους αποκόψει επιτέλους από την Κεφαλονιά. Προκύπτει ότι οι Ληξουριώτες χρηματοδοτούν τη μελέτη σεισμικότητας της περιοχής μας και είναι υπεύθυνοι για όλα τα παράξενα που παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό στο νησί μας. Σκοπός είναι να χωριστεί η Κεφαλονιά σε πολλά μικρότερα νησιά τα οποία θα αγοράσει στη συνέχεια ο Εμίρης με χρήματα που έκρυβαν χρόνια τώρα οι Ληξιουριώτες σε σεντούκια περικυκλώνοντας το νησί που θα μείνει το Αργοστόλι.

Ο Δήμαρχος κ. Παρίσης ο οποίος είναι πάντα πολύ καλά πληροφορημένος επιβεβαίωσε έμμεσα τις πληροφορίες μας τις τελευταίες ημέρες καθώς υποστήριξε  στην εξαγορά του καραβιού Κεφαλονιά. Η πηγή που αναφέραμε πριν μας είχε ήδη πει ότι λίγοι επιφανείς Κεφαλονίτες γνωρίζουν τη σκευωρία και ξέρουν ότι δε μπορούν να εμποδίσουν πλέον τους Ληξιουριώτες οπότε θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν δημιουργώντας ναυτιλιακή εταιρεία για τη διασύνδεση των νησιών που θα προκύψουν από τη τεχνητή – μέσω αεροψεκασμών – σεισμικότητα.
Καλό μας Μήνα!

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team