Στο Ληξούρι θα πραγματοποιηθεί η σειρά των τελικών μπάσκετ της Α1

Μπάσκετ στο Ληξούρι

Μπάσκετ στο Ληξούρι

Σε μια αποφασιστική κίνηση στην προσπάθεια καταπολέμησης της βίας και των επεισοδίων που συχνά αμαυρώνουν τους αγώνες μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αποφάσισε να προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Δήμο Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα, για την αποφυγή περαιτέρω φθορών στα ήδη πολύπαθα ΟΑΚΑ και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας καθώς και στις περιοχές περιμετρικά των σταδίων, ανακοινώθηκε πως ολόκληρη η σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στο ήδη κατεστραμμένο Ληξούρι.

Όπως μεταφέρουν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο κύριος Σαμαράς συναντήθηκε πριν μερικές εβδομάδες με τους μεγαλομετόχους των δυο ΚΑΕ και τους εξέφρασε την βούληση της Πολιτείας να πατάξει κάθε μορφή ταραχών, καθώς όπως τους τόνισε «η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν μπορεί να πληγεί εκ νέου, υπονομεύοντας την προσπάθεια που γίνεται με στόχο την πολυπόθητη ανάπτυξη», συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί το κράτος να πληρώνει διαρκώς τις ζημιές που αφήνουν πίσω τους οι χούλιγκαν». Έτσι, όλες οι πλευρές στράφηκαν στην αναζήτηση λύσεων οι οποίες θα εξασφάλιζαν την ομαλή διεξαγωγή των τελικών.

Μετά από ώρες συζητήσεων, όλοι οι εμπλεκόμενοι διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάποιο σχέδιο το οποίο να εξασφαλίζει την απουσία επεισοδίων  και καταστροφών, αφού οποιοδήποτε μέτρο έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια έχει αποτύχει παταγωδώς. Έτσι, ως προτιμότερη λύση προκρίθηκε η «θυσία» κάποιας περιοχής, η οποία θα αναλάβει να φιλοξενήσει όλους τους αγώνες και φυσικά τους οργανωμένους οπαδούς των δυο ομάδων. Αρχικά προτάθηκε η δοκιμασμένη λύση της Σπιναλόγκας, ωστόσο η απουσία κλειστού γηπέδου «πάγωσε» τις εξελίξεις ενώ για τον ίδιο λόγο δεν προχώρησε και η περίπτωση της Μακρονήσου.

Τη λύση εν τέλει έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος σκέφτηκε πως με το ρυθμό που χτυπάει ο Εγκέλαδος την περιοχή του Ληξουρίου μέχρι τον Μάιο που θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί δεν θα υπάρχουν και πολλά ακόμα για να καταστρέψουν οι φανατικοί φίλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Έτσι, για το διάστημα που θα διαρκέσει η σειρά των τελικών, οι αποστολές των δυο ομάδων καθώς και οι οπαδοί τους θα διαμένουν μόνιμα στο Ληξούρι και όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο της περιοχής.

«Αποτελεί τεράστια τιμή για την περιοχή η φιλοξενία δυο τόσο μεγάλων ομάδων και του υπέροχου κόσμου της. Τους περιμένουμε με χαρά και είμαστε σίγουροι πως θα τονώσουν την τουριστική κίνηση του Ληξουρίoυ. Μόλις ολοκληρωθεί η σειρά των τελικών θα προχωρήσουμε επιτέλους στην ολική ανοικοδόμηση της περιοχής», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Δήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Παρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν το πείραμα στεφθεί με επιτυχία τότε οι μελλοντικοί αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων σε όλα τα αθλήματα θα πραγματοποιούνται στο Ληξούρι ενώ παράλληλα υπάρχουν σκέψεις όταν δεν γίνονται αγώνες στην περιοχή να λαμβάνουν χώρα στρατιωτικές δοκιμές καθώς και απόρρητα ιατρικά πειράματα, με το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων να αναμένεται μέχρι το τέλος της προσεχούς Άνοιξης.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

email
Πηγή άρθρου: tokoulouri.com