Τελευταία ημέρα σήμερα που θα γίνεται δεκτή η ευχή «Καλή Χρονιά»

Ευχές

Ευχές

Οριστική λύση σε ακόμη ένα «καυτό» ζήτημα, το οποίο απασχολεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή τους συμπολίτες μας, αποφάσισε να δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Έτσι, από το 2017, η επιτρεπόμενη περίοδος κατά την οποία θα μπορεί κάποιος να εύχεται «καλή χρονιά» θα διαρκεί από τη 1 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Με τον τρόπο αυτό, μπαίνει επιτέλους ένα τέλος στον προβληματισμό εκατομμυρίων Ελλήνων, οι οποίοι συνήθως εύχονται «καλή χρονιά» μέχρι και τα τέλη του πρώτου μήνα του έτους, με κάποιους μάλιστα να συνδυάζουν τις ευχές για τη νέα χρονιά με αυτές για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

«Ομολογώ ότι πάντα με μπέρδευε αυτό το ζήτημα. Αν συναντήσω κάποιον για πρώτη φορά μέσα στο νέο έτος στις 10 Ιανουαρίου και δεν του ευχηθώ καλή χρονιά δεν θεωρείται αγένεια; Καλύτερα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο απ’ το να δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση», παραδέχεται μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Αγησίλαος, ο οποίος δεν παρέλειψε φυσικά να μας δώσει τις θερμότερες ευχές του για τη νέα χρονιά.

Πλέον, οι ευχές θα μπορούν να δίνονται αυστηρά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, ώστε να συνδυάζονται και με τις ευχές προς τους Γιάννηδες και τις Ιωάννες για την ονομαστική τους εορτή, ενώ όσοι εξακολουθούν να εύχονται «καλή χρονιά» μετά το πέρας της προθεσμίας θα τιμωρούνται με αφαίρεση δικαιώματος χρήσης ευχών για τη γιορτή του Πάσχα και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Τέλος, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα επιτρέπεται η χρήση της ευχής σε ασθενείς που ξύπνησαν από κώμα, παλαιοημερολογίτες καθώς και σε ανθρώπους χρησιμοποιούν την έκφραση «2016 ευχές για καλή χρονιά».

email
Πηγή άρθρου: tokoulouri.com