Τέλος στις «πολλαπλές» ευχές – επιλογές εορτών με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών

Τέλος στις «πολλαπλές» ευχές

Τέλος στις «πολλαπλές» ευχές

Τέλος στις «πολλαπλές» ευχές κατά τις ημέρες των «Θεομητορικών εορτών» έρχεται να βάλει απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία όλοι οι εορτάζοντες καλούνται να επιλέξουν μία μονάχα ημέρα εορτής για το όνομά τους, αρχής γενομένης από την1η Ιανουαρίου του 2015.

Η απόφαση αυτή, έρχεται να «ξεμπερδέψει» το κοινό σχετικά με την ακριβή ημέρα εορτής εκατομμυρίων συμπολιτών μας, το όνομα των οποίων τιμά την μνήμη της Παρθένου Μαρίας. «Είναι γεγονός ότι πληθώρα κόσμου ευρίσκετο σε σύγχυση αρκετές ημέρες το χρόνο αναφορικά με το αν θα έπρεπε να ευχηθούν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η κατάσταση έπρεπε να ξεκαθαριστεί» εξήγησε η Χριστίνα Μίνου, υπεύθυνη σε θέματα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου. Πράγματι, η απουσία κανόνων σχετικά με τις ημέρες εορτασμού ονομάτων όπως Μαρία, Μάριος, Παναγιώτης, Παναγιώτα, Δέσποινα κ.α., είχε σαν αποτέλεσμα μαζικές ευχές προς κάθε άτομο που ενδεχομένως να γιόρταζε.

Παρά τις υπάρχουσες προβλέψεις της θρησκείας σχετικά με τον εορτασμό όλων τον ονομάτων σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία η μοντέρνα κοινωνία είχε «απομακρυνθεί» από την παράδοση. Το φαινόμενο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλαπλά τηλεφωνήματα, παρεξηγήσεις και μια γενικότερη σύγχυση μεταξύ των εορταζόντων και του κύκλου τους.

Το σχέδιο του Υπουργείου αναφέρει ότι όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συμπολίτες μας θα πρέπει να δηλώσουν στο πλησιέστερο ληξιαρχείο ή ΚΕΠ την ημερομηνία που εκείνοι επιθυμούν να εορτάζουν το όνομά τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Για το υπόλοιπο του 2014 προβλέπεται μια «περίοδος χάριτος» και ειδικά για την επερχόμενη φετινή εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Για περιπτώσεις ατόμων που επιθυμούν να διατηρούν πλέον της μίας ονομαστική εορτής, αυτή η δυνατότητα θα μπορεί να δίδεται έναντι ειδικής φορολόγησης που δε θα υπερβαίνει το 8% της αξίας των δώρων που έλαβε το άτομο σε όλες τις εορτές.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέτρο αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του Σεπτεμβρίου.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό  αποτελεί  προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Πηγή άρθρου: tokoulouri.com