Σημεία των καιρών στο σουπερμάρκετ,του Α.Λασκαράτου

Σούπερ Μάρκετ

Σούπερ Μάρκετ

Σάββατο μεσημέρι πηγαίνω σε σουπερμάρκετ της γειτονιάς (που ανήκει σε γνωστή αλυσίδα), να ψωνίσω δύο τρία πράγματα.

Για να μην κουβαλάω σακούλες, παίρνω μαζί μου το καλάθι της λαϊκής με τις ρόδες. Είμαι κοντά στο τέλος, και το καλάθι μισογεμάτο. Με πλησιάζει μία υπάλληλος του καταστήματος. Δείχνει να είναι κάτι σαν «υπεύθυνη». Χαμογελαστή και ευγενική.

Μου προτείνει να βάλουμε τα πράγματα που έχω ψωνίσει, σε καρότσι με ρόδες του σουπερμάρκετ. Την κοιτάζω χαζά, χωρίς να καταλαβαίνω το νόημα αυτού που μου προτείνει. Έχω σχεδόν τελειώσει με τα ψώνια μου και δεν θα χρειαστώ καρότσι της λέω και την ευχαριστώ. Εκείνη χαμογελάει ευγενικά και επιμένει.

Τότε, με κάποιον εκνευρισμό, την ρωτάω τι σημαίνουν όλα αυτά. Με πλησιάζει συνωμοτικά, και μου λέει ότι είναι απόφαση της εταιρείας να μην φτάνουν καλάθια της λαϊκής με πράγματα στο ταμείο, παρά μόνον καλάθια ή καρότσια του σουπερμάρκετ.

Και μου εξηγεί: έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό αρκετά κρούσματα κλοπών με καλάθια λαϊκής, γιατί υπάρχουν πελάτες που σκόπιμα δεν τα αδειάζουν και οι κοπέλες στο ταμείο δεν είναι σε θέση να δουν αν έχει μείνει κάτι στον πάτο του καλαθιού που δεν έχει εμφανιστεί στη λουρίδα του ταμείου. Και συνεχίζει: Προ ημερών ανακαλύψαμε ένα καλάθι λαϊκής που είχε διπλό πάτο και κρυμμένα πράγματα αξίας πάνω από 200 ευρώ!

Σημεία των καιρών…Η αλήθεια είναι ότι έχω δει πολύ χειρότερα σε σουπερμάρκετ στις Βρυξέλλες, πριν από είκοσι χρόνια(!). Σεκουριτάδες να συνοδεύονται από σκυλιά σαν αυτά που έχουν στα αεροδρόμια για την δίωξη ναρκωτικών. Πού να βρεις όρεξη για ψώνια…

Λέτε να φτάσουμε εκεί;

Πηγή άρθρου: protagon.gr