Σωτ.Δ.Σάρλος: Φωνή λαού οργή θεού

Σωτήριος Σάρλος του Διονυσίου

Σωτήριος Σάρλος του Διονυσίου

Λίγες ημέρες πριν, ζήσαμε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια.Η κεντρική πλατεία του Αργοστολιού έσβυζε από λαϊκό παλμό. Σύσσωμη η θρησκευτική και η πολιτική ηγεσία αλλά και πλήθος λαού διαδηλώναμε για την παραμονή του ΤΕΙ στο τόπο μας.

Τα μαγαζιά σε μεγάλο ποσοστό και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ήσαν κλειστά. Ήταν όντως μια ενθαρρυντική συνάθροιση με ανάμικτες ηλικιακές παρουσίες που από καιρό αναζητούσαμε. Μέχρι εδώ καλά πάμε. Μετά;

Μήπως λύσαμε τα προβλήματα μας και έχουμε εφισυχαστεί;Αυτό που μας απασχολεί είναι μόνο το ΤΕΙ που αναμφισβήτητα είναι ένα στολίδι για τόπο μας;Δεν μας απασχολούν όλα όσα ζούμε κάθε μέρα;

Δεν βλέπουμε τη δυστυχία και την εξαθλίωση που βιώνει καθημερινά ο Ελληνικός λαός; Πόσες οικογένειες σήμερα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα,δεν έχουν να φάνε,δεν έχουν να ζεσταθούν,να πληρώσουν το ενοίκιο τους,το χαράτσι τους;Αύριο όλα αυτά θα κτυπήσουν και τη δική μας πόρτα.

Στις 18-2-2013 η Βουλή ψήφισε το νόμο ”Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου της Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.Και από αυτόν τον νόμο πάμπολλες κοινωνικές ομάδες καταστράφηκαν και φανταστείτε πριν ψηφιστεί όλοι μας φωνάζαμε ,στο φιλικό όμως περιβάλλον, ”θα κάνουμε αυτό θα κάνουμε εκείνο”.

Στις 20-2-2-13 είχαμε την Πανελλαδική απεργία και την ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι δυνατό. Δυστυχώς πάλι συνθήματα και λόγοι για το μέλλον. Μικρής έκτασης οι συγκεντρώσεις,χωρίς παλμό και δυναμικότητα. Τα μαγαζιά στην πόλι μας τα περισσότερα ανοικτά κάτι που διέφερε από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΤΕΙ. Οι αρχηγοί των κομμάτων αντιπολίτευσης στα μικρόφωνα των ΜΜΕ αρκέστηκαν στα καθιερωμένα λογίδια των.

Ας κοιτάξουμε λίγο το γείτονα μας,το συμπαθή Βουλγαρικό λαό.Γκρέμισε την κυβέρνηση του για το ηλεκτρικό ρεύμα που τους αύξησε,για τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα λιτότητας που του επέβαλε,αλλά και για το υποβαθμισμένο βιοτικό του επίπεδο. Εμείς άραγε αυτά δεν τα έχουμε υποστεί;Γιατί έτσι που πάμε μου δημιουργείτε η ψευδαίσθηση ότι όλα στην Πατρίδα κυλάνε όμορφα.

Δυστυχώς φίλες και φίλοι,η Τρόϊκα έχει στοχοποιήσει τον Ελληνικό Λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις ”σκοπεύοντας” στη φτωχοποίηση τους με επακόλουθα τη συνεχιζόμενη εξαθλίωση μας ως λαός,αλλά και τη μείωση του αξιόμαχου και της αποτρεπτικής ισχύος του Στρατού μας,βεβαίως όλα αυτά με την ανοχή των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση παίρνοντας πάντοτε μέτρα που εστιάζονται σε κοινωνικές ομάδες που κατά την εκτίμηση των δεν μπορούν να αντιδράσουν δυναμικά.

Μακάρι να ξυπνήσουμε από το λήθαργο και ας νοιαστούμε γιαυτή την Πατρίδα που προσδοκά την λευτεριά της,από που αλλού, από τον υπερήφανο και κυρίαρχο Ελληνικό Λαό.

Τελειώνοντας και με όλο το σεβασμό στο Πρωτοσύγκελλο της Ί.Μητροπόλεως Κεφαλληνίας π. Γεράσιμο Φωκά,θα ”δανειστώ” ας μου επιτραπεί η έκφραση, αυτό που βροντοφώναξε στην πλατεία του Αργοστολιού πριν λίγες ημέρες…….

” Φωνή λαού, Οργή Θεού”

email