Σταύρος Λυκούδης: Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα

Σταύρος Λυκούδης

Σταύρος Λυκούδης

Για ακόμα μια φορά η τρόικα απαιτεί νέα επώδυνα μέτρα. Η Ελληνική οικονομία έχει εδώ και χρόνια περιέλθει σε ένα σπιράλ θανάτου και η συγκυβέρνηση επιμένει να κρατά με φασίζουσες πρακτικές τη χώρα μέσα σε αυτό. Όσο και αν επιμένουν να μας πείσουν για την επιτυχία τους με ψέματα και χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής παραπληροφόρησης, οι εξελίξεις αμέσως τους διαψεύδουν.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη πολιτική της επιβίωση πατώντας, ακόμα και πάνω στα πτώματα των Ελλήνων. Ως τώρα, κλείνουν σχολεία και απολύουν εκπαιδευτικούς, κλείνουν φορείς που παράγουν πολιτισμό όπως η ΕΡΤ, κλείνουν νοσοκομεία όπως το Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου και υποβαθμίζουν Κέντρα Υγείας όπως αυτό της Ιθάκης. Όλα αυτά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αδιαφορώντας για το Σύνταγμα και τους Πολίτες.

Αλήθεια είναι ακόμα ότι, σκοπεύουν να συνεχίσουν την επιβολή χαρατσιών επεκτείνοντας τη φορομπηχτική πολιτική τους και στραγγίζοντας τα ελάχιστα χρήματα των πολιτών κατάσχοντας στη συνέχεια, την ιδιωτική ακίνητη περιουσία σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμών. Αλήθεια είναι ότι, σκοπεύουν να κλείσουν και άλλα Νοσοκομεία, να υποβαθμίσουν και άλλο τη ζωή μας. Είναι ήδη δρομολογημένο όλες μα όλες οι συντάξεις να πάνε στα 360 ευρώ δεδομένης της αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων ύστερα από το κούρεμα που έκανε ο ‘φωστήρας’ Βενιζέλος. Είναι ήδη προγραμματισμένο να μειωθούν και άλλο οι μισθοί των στρατιωτικών, οι οποίοι με δυσκολία εκπληρώνουν περήφανα το καθήκον τους. Ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να κλείσουν τη μοναδική βαριά βιομηχανία που είναι η Ελληνική αμυντική Βιομηχανία με άμεσο αντίκτυπο στην άμυνα της χώρας.

Καλούμαστε στις κρισιμότερες στιγμές για τη χώρα μας, να ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτιά μας και να επιλέξουμε μια άλλη πορεία. Βλέπουμε πλέον ότι, μόνη βιώσιμη πρόταση δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από την άρνηση της πληρωμής των τοκογλυφικών δανείων και το λογιστικό έλεγχο του χρέους. Άμεσα επιβάλλεται η μείωση του ΦΠΑ στο 10%, ανταγωνιστικά με τις όμορες χώρες με παράλληλη χορήγηση ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων σε όλα τα φυσικά πρόσωπα για να ανοίξουν οι επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Σημαντική ακόμα ή μάλλον πατριωτική μας επιλογή είναι η στήριξη της εξωστρεφούς αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με κίνητρα και μείωση στους φόρους καυσίμων.

Την ώρα που σχεδόν δύο εκατομμύρια άνεργοι πολίτες είναι στα όρια της καταστροφής, την ώρα που επιχειρήσεις κλείνουν και νέοι άνθρωποι βρίσκονται υπό διωγμό σε χώρες του εξωτερικού, την ώρα που τα περήφανα γερατειά με δυσκολία τα βγάζουν πέρα και σε λίγους μήνες αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, θα καταλήγουν ζητιανεύοντας έξω από τα φαρμακεία, έχουμε υποχρέωση να αφυπνιστούμε και να δράσουμε. Προτάσεις υπάρχουν ας ανοίξουμε επιτέλους τα αυτιά μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας με κινδύνους για όλους τους πολίτες αλλά και για την εθνική μας κυριαρχία και αυτοτέλεια.

Τα περιθώρια στενεύουν ΑΛΛΑ μπορούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη νέα λαίλαπα που έρχεται.

Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη να συνεχίσουν να δρουν ανθελληνικά.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ.

Οφείλουμε όλοι μας να ενωθούμε σαν μια γροθιά, κλείνοντας τα αυτιά μας ερμητικά στα ψέματα τους!

Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί!

Σταύρος Λυκούδης

Πολιτικός Μηχανικός

Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

email