“Θαλάσσιο νεκροταφείο το Ιόνιο, δεν θα τo κάνει κανείς!”

Ιόνιο

Ιόνιο

Τελείωσε και το 17ο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, συζητήθηκε και η επερώτηση Νο. 4, του κ. Γαλιατσάτου και μάλιστα πέραν του δέοντος, αφού ξεπέρασε τις τρεις ώρες.

Γνωστοί συνάντησαν γνωστούς, φίλοι βρήκαν φίλους, χειραψίες, χαμόγελα, πέρασε κάποια στιγμή κι ο Δήμαρχός μας να πάει στη δουλειά του, αντάλλαξε «φιλοφρονήσεις» με τους κατοίκους των νησιών στην είσοδο, ΔΕΝ μας έκανε την τιμή ν΄ακούσουμε την προσωπική του άποψη, προφανώς διότι δε θα βρήκε χρόνο ο άνθρωπος κι εντέλει.. υπερψηφίστηκε η απόφαση: «Τροποποίηση της ΚΥΑ κι όχι ακύρωση» κι όλοι γύρισαν στα σπίτια τους…

Ικανοποιημένοι να το πω;;; Ανακουφισμένοι να το πω;;; Ότι κέρδισαν λίγο χρόνο να το πω;;;

Δε μπορώ σίγουρα να πω, ότι κάποιοι, δεν υποστήριξαν με σθένος το ψήφισμα των κατοίκων Καλάμου και Καστού, στο οποίο γίνεται λόγος για την κατάργηση της ΚΥΑ, αλλά μπορώ να πω, ότι οι περισσότεροι το αγνόησαν ή έδειξαν να το αγνοούν, καθώς και το ότι, το χάρτη για την εν λόγω ΚΥΑ, πολλοί τον είδαν εκείνη μόλις την ώρα κι όπως είπε και κάποιος από τους παρευρισκόμενους: «Τώρα που τον κυκλοφόρησαν οι κάτοικοι του Καλάμου και του Καστού!»

Ωραία πράματα…!!!!

Προσωπικά, μου θύμισε ψήφισμα Βουλής, «μνημονιακών ετών» όπως θα λέμε μελλοντικά την περίοδο που διανύουμε τώρα. «Ναι σε όλα, όχι στο άρθρο τάδε» ή «Το ψήφισα, αλλά δεν το είχα διαβάσει».

Και τώρα, τι ;;;;;

Τώρα που γελάσαμε με τα αστειάκια τύπου: «Ανταλλαγή νησιών», εδώ ανήκει ο Κάλαμος, εκεί ανήκε ο Κάλαμος, που ανήκει ο Κάλαμος. Στη Λευκάδα ανήκει ο Κάλαμος..!!!»

Τώρα που ξανακούσαμε κι απ΄ αυτούς τους αιρετούς μας, ότι η συγκοινωνία μας, έστω για να πληρώνουμε την εφορία τους ρε αδερφέ, έχουν κάνει τα μέγιστα να είναι… κολυμπώντας.

Τώρα που εμπεδώσαμε απ΄ αυτούς που είναι αυθεντίες, ότι ενδεχομένως, ακόμη και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια να μας φορέσουν καπέλο τα ιχθυοτροφεία, καθότι είμαστε Ευρωπαίοι και οφείλουμε να υπακούμε στους Ευρωπαϊκούς νόμους κι ότι ασφαλώς η Ευρώπη θα υποστηρίξει τέτοια νομοσχέδια αφού εκείνη τα δημιούργησε.

Τώρα που μάθαμε ότι εκτός από μας, ακόμη και οι ίδιοι οι σύμβουλοι γνωρίζουν πως όλα γίνονται για τα μεγάλα συμφέροντα και τα πολλά φράγκα.

Τώρα που νομίζουν ότι μας έπεισαν, πως το συνολικό πνεύμα της ΚΥΑ, η σημασία του ΑΕΠ και οι θέσεις εργασίας στα νεκροταφεία των θαλασσών είναι προς όφελος μας και προς όφελος της πατρίδας, γι΄αυτό δεν πρέπει να την καταδικάζουμε εξ ολοκλήρου.

Όοοοολους αυτούς, που δεν προσπάθησε κανείς τους, να μας πουλήσει παραμύθι, όλους αυτούς τους ακούσαμε με προσοχή..εγώ τουλάχιστον!!

Συμπέρασμα;;; «ΝΑΙ ΜΕΝ….ΑΛΛΑ!»

Δε φτάνει που τη μια μέρα ψηφίζουν «Ναι» στο χωροταξικό για Κεφαλλονιά -το σπίτι του γείτονα που λέει και η παροιμία- και την άλλη «Όχι» στο χωροταξικό για Κάλαμο και Καστό. Ό,τι να΄ναι δηλαδή μηδενική ουσία, μηδενική σοβαρότητα, μηδενική ευθύνη.

Δε φτάνει που σχεδόν μας ειρωνεύονται για τις υποτιθέμενες θέσεις εργασίας, ενώ ξέρουμε πολύ καλά και μεις, αλλά κι αυτοί, ότι η εκμετάλλευση πολλών παράνομων αλλοδαπών στα κλουβιά, δίνει και παίρνει.

Δε φτάνει που μας υπόσχονται 3μηνη μελέτη, ενώ γνωρίζουν ότι το δικαστήριο για την επίμαχη ΚΥΑ, είναι αρχές Νοεμβρίου, πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν τελικά περάσει, την επόμενη μέρα ξεκινάει το στήσιμο κλουβιών ανά 500 μέτρα, που πάει να πει.. ΑΡΓΑ.

Δε φτάνει που ολοκληρώνοντας σχεδόν τη συζήτηση, μας τονίζουν ότι Περιφέρεια ίσον Απλή Γνωμοδότηση και ξαφνικά γυρίζουμε στο μηδέν, εφόσον ένα αόριστο «θα δούμε» πλανιέται πάνω απ΄ τις ζωές μας, την υγεία μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Δε φτάνει που μας λένε ότι όσο έχουν τη δυνατότητα να μας στηρίξουν, θα το κάνουν, αφήνοντάς μας με την πικρή γεύση να «ψιθυρίζουμε»: «και πόση είναι αυτή η δυνατότητα ;;;..κι υπάρχει άραγε δυνατότητα;;;»

Αλλά.. κάποια στιγμή ακούσαμε και το ωραίο: « Εντάξει.. Υπουργική απόφαση είναι, δεν είναι και Προεδρικό διάταγμα. Με μια νέα Υπουργική απόφαση, αναιρείτε η προηγούμενη» !!!

ΜΑΛΙΣΤΑ!!! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.. ΤΟΣΟ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΙ ΑΘΩΑ!!!!

Κύριοι …!!!!!

Έχουμε κλουβιά στον Κάλαμο, πάνω από 20 χρόνια στο ίδιο σημείο και θα΄ πρεπε να έχουν απομακρυνθεί εδώ και καιρό, όπως εσείς απομακρύνετε τα ληγμένα γιαουρτάκια σας από το ψυγείο!!! Για να είναι εκεί τόσο διάστημα όμως, σημαίνει ότι έχουν άδεια και τις άδειες γι΄αυτά τα πράγματα, κάποιοι τις υπογράφουν!!! Πάντως όχι εμείς οι απλοί νησιώτες!!

Βαρεθήκαμε τα ψέμματα!!!

Απορώ και που μας δόθηκε η χάρη, να ξοδευτεί για τα νησιά μας και τις ζωές μας ένα ολόκληρο τρίωρο, από τον πολύτιμο χρόνο σας !! Βέβαια.. μετά από τόσο κράξιμο στον τοπικό και στον Ιταλικό τύπο, μετά από συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, συλλογή υπογραφών. ίσως και να ήταν αναμενόμενο. Τι να πει κανείς..

Κύριοι. βλέπετε ότι έστω και λίγο πριν έρθει το «ΑΡΓΑ», ξυπνήσαμε και πλέον επαγρυπνούμε. Το ψήφισμα των κατοίκων Καλάμου και Καστού ήταν μόνο η αρχή και μάλιστα πολύ-πολύ πολιτισμένη !!! Πάνω από Συμβούλια, Συμφέροντα, Αποφάσεις, Γνωμοδοτήσεις κτλ.. υπάρχει ο άνθρωπος και το δίκιο του!! Τα παραπάνω θεσπίστηκαν για να εξυπηρετούν τους πολίτες κι όχι οι πολίτες αυτά!!!!

Βλέπετε ότι σύντομα θ΄ ακολουθήσουν κι άλλα ψηφίσματα από τις γειτονικές περιοχές, που υποφέρουν απ΄ τα ιχθυοτροφεία εξίσου με μας κι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί τόσο πολύ, που τα συνεργεία της Sea farm, του ΝΗΡΕΑ και των λοιπών εταιρειών, που εποφθαλμιούν τον τόπο μας ..ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ.. Δε θα θέλουν να πλησιάσουν στα νερά μας !!! Ίσως.. Με κυάλια !!

Όσο για τις φθηνές δικαιολογίες ΑΕΠ της χώρας και θέσεις εργασίας που τόσο πολύ κόπτεσθε, έχω να πω, κι όχι μόνο σαν Καλαμισάνα αλλά και σαν Ελληνίδα πως εφόσον όπως -όχι αποκλειστικά εσείς αλλά όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας- τα καταφέρατε.. κατανάλωση κι επενδύσεις να μην υπάρχουν, αφού δεν μας αφήσατε φράγκο, εξαγωγές να μη γίνονται παρά μόνο από ιδιώτες Έλληνες και ξένους που έχουν τις επιχειρήσεις τους εδώ, με αποτέλεσμα αυτοί από πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι κι οι φτωχοί φτωχότεροι.

Εφόσον, οι εισαγωγές έχουν εξευτελιστεί και μας καταντήσατε ν΄ αγοράζουμε Αργεντίνικα λεμόνια στην Ελλάδα, πληρώνοντας το βάρος τους σε χρυσό.. με τα λεφτά που δεν έχουμε. Εφόσον η κατάσταση έχει φτάσει πιθανότατα σε σημείο απροχώρητο, κοιτάξτε και σεις τι θα κάνετε φροντίζοντας λίγο τις Δημόσιες Δαπάνες σας!! Στην τελική, όπως λέμε εμείς οι λαϊκιστές -γιατί πολλοί θα πουν ότι λαϊκίζω- πουλήστε κάνα υποβρύχιο για να λύσετε τα οικονομικά θέματα της χώρας και να ισοσταθμιστεί το ΑΕΠ.

Ο Κάλαμος, ο Καστός κι οι θάλασσες τους, όπως και οι τύχες των κατοίκων τους καθώς και οι τύχες των κατοίκων, των γύρω περιοχών, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τ΄ αδύνατα – δυνατά για να αποφευχθεί αυτό το έγκλημα!!!! .. Κι όπως έχω ξαναπεί και πριν δυο χρόνια που ξεκίνησε όλο αυτό το «πανηγυράκι» των εκατομμυρίων.. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ!!!!!!!

Φτάνει με την υποβάθμιση της περιοχής μας.!!! Χρόνια και χρόνια να παλεύουμε κάθε τρεις και λίγο για να΄ χουμε γιατρό, να΄ χουμε δάσκαλο, να΄ χουμε νερό και πολλά-πολλά άλλα, χωρίς τα οποία εσείς δεν ζείτε ούτε μία ώρα!!

Φτάνει. !!!

Θαλάσσιο νεκροταφείο τα νερά μας ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!

Είμαστε εδώ, κι απ΄ όπου στην Ελλάδα και στον κόσμο βρίσκονται Καλαμισάνοι, Καστιώτες αλλά και φίλοι του τόπου μας, με όποιο τρόπο.. θα πολεμήσουμε ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ !!!!!!!

Ελένη Ε. Γιαννιώτη

email
Πηγή άρθρου: kolivas.de